Brava 1.4 (182.A5) 96г. 155хил.км; последните 10хил. на газЛампата не изгасва от вчера. Но явно проблема е от преди това - предполагам, че е от газта. Последните 2 пъти напълних бутилката на друга бензиностанция - ЛУК (дотогава зареждах само на ОМВ).Малко след това ми се появи и проблема с високите обороти на празен ход. Дори и не всеки път, но го забелязах. Беше само на газ, а от 2 дена и на бензин (превключвайки на бензин се нормализираха).Ако някой има идеи или мнение, моля, споделете.п.с. засега съм планирал ходене до сервиза на фиат за диагностика
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Brava: лампата на инжектора на таблото не изгасва
Collapse
X
-
Mazgarev написа:Според мен, когато са ти сложили газовата не са сложили ламбда емулатор и сега ламбда сондата, отчитайки трупа и грешки в ECU.Tempra 1.8 i.e. SX SW 1995 г.
двигател 836А5.000 MPI-WEBER- MARELLI IAW 8F
Коментар
-
Имам същият автомобил със същите проблеми. Разрешиха се донякъде след монтирането на емулатор на ламбда сондата. Казвам донякъде защото въпреки всичко лампата на инжекциона макар и рядко светва за секунди. По мнение на специалист въпреки, че за това е монтиран, емулаторът не може да подаде точно необходимите параметри на ECU-то. Хубавото в случая обаче е, че при направената компютърна диагностика в ECU-то нямаше отбелязани грешки. Цената на емулатора е 20-30 лв.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
Mitko написа:Сглобете си го сами тоя емулатор. 20-30лв. при положение че елементите струват 1.80....FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар