Здравейте, колеги.От скоро съм собственик на Пунто.След първоначалното въодушевление от колата последваха и доста ремонти-като се почне от обичайните смяна на масло,филтри до смяна на задни барабани,лагери,ново гърне,преден носач,отваряне и чистене на радиатора(тъй като вдигаше градуси и се оказа,че радиатора е задръстен).Така след всички ремонти мислех,че ми остава само да и се радвам,но отново бях сгрешил.Проблемите,които установих са че антифриза в казанчето намаля и през 2-3 дена доливам вода.Огледах за течове,но на пръв поглед няма никъде,И другия проблем-не съм сигурен дали има връзка,но при пуснат климатик забелязах,че тече масло от кутията на въздушния филтър.Ако някой има идеи, нека споделя. Колата е Пунто 96г. 1.2,75 кс. с климатик.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с Пунто
Collapse
X
-
ДWhitePower написа:значи проблемите не са ти свързани един с друг масло от въздушния може да тече само ако имаш голямо картерно налягане антифриз може да се губи и от гарнитура на мотора
Коментар
-
И на мен ми губи антифриз ама на пунто 1.1 ако е от гарнитурата ще ти надува маркучите или като запалиш ще има пара ако си с вода от ауспуха ако си с антифриз ще мирише малко специфично. Вчера забелязах че леко ми сълзи от пръстена на тръбата която влиза във водната помпа извадих почистих и намазах със силикон ще видя след 3-4 дни дали от там е бил проблема но видимо не се виждаше че тече тъй като веднага се изпарява а на студен двигател не течеше.П.С. аз в послeдния месец налях 3 пъти по 3 литра вода :DBMW E46 coupe
Fiat Punto 1.1 LPG - ex
Коментар
-
Stoqn__88 написа:ДWhitePower написа:значи проблемите не са ти свързани един с друг масло от въздушния може да тече само ако имаш голямо картерно налягане антифриз може да се губи и от гарнитура на мотораPower Under Pressure
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар