Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се постига този звук?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как се постига този звук?

Добър вечер, какво е сменяно на този Фиат, за да изкарва такъв звук, горе долу колко пари излиза този "тунинг" ? БлагодаряЕдит: забравих линк-а : http://www.youtube.com/watch?v=_H5-e...eature=related
    Fiat Bravo HGT 1997, 147 h.p. - LPG BRC - My first love <3

Като за начало и най-важно, 5 цилиндров мотор...

Коментар

Моето звучи по подобен начин.Изискванията са 5 цилиндъра със спортен филтър и някакво спортно гърне.В моя случай са k&n филтър и remus гърне.

Коментар

здравейте! Благодаря за отговорите, но имам 1 тъп въпрос: Колко цилиндъра има Фиат Браво 1,9 JTD 105 к.с.?

Коментар

vladrak написа:
          ...но имам 1 тъп въпрос: Колко цилиндъра има Фиат Браво 1,9 JTD 105 к.с.?
          3Иначе за звука можеш да си вземеш една такава джаджа -> Sound Racer
          00' Bravo 105 JTD

Коментар

vladrak написа:
            здравейте! Благодаря за отговорите, но имам 1 тъп въпрос: Колко цилиндъра има Фиат Браво 1,9 JTD 105 к.с.?
            Със JTD едва ли ще постигнеш този звук ако това ти е идеята ( може и да стане като набиеш 1, 2 чука на гърнетата )
            Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
            Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Хахаххаха, отиде ми мечтата, поне за сега, този саундрейсър сигурно струва повече от колата.

Коментар

Наистина ли повярва че JTD са три цилиндъра? 4-ри са, както на повечето коли.А Sound Racer-a, не е хич скъп -> http://dice.bg/transmitar-soundracer . Колко да струва един ФМ трансмитър.Относно звука, ето един колега от Пловдив със спортно гърне и други тръби -> http://www.youtube.com/watch?v=AR3tY...eature=related
                00' Bravo 105 JTD

Коментар

На колегата Фиатчето звучи доста добре, ще се консултирам след време, пък този саундрейсър нещо не ми допада.

Коментар

Е да на 5-така му е много як звука но и на 4 цилиндровите има опции. Но те са свързани предимно с по-сериозни преработки с цел завишаване на мощността и от там и звука се променя. Промени в газоразпределението,спортни валове,предверения разни,центовки,преработени и по широки генерации,заглушители,спортни филтри и крайни гърнета и т.н. При мен на 4 цилиндровия 1.6 звука се измени драстично и то с не толкова сложни преработки. Катализатора е отстранен има лека преработка без резонатор и според мен е важно крайното гърне - колкото по качествено толкова по-добре. Много е важно вътре как е изпълнено преградите му как са разположени и как се завихрят газовете. НЕ перпоръчвам спортен въздушен филтър освен ако няма нужда от повече въздух поради дадена преработка. Най често спортния конусен филтър хората си го слагат на мястото на кутията на оригиналния щото само там имало място - е да де ама там смуче горещия беден на кислород въздух и колата не вървиии ама пък бръмчиии...абе глупости Ето тука съм снимал клип но апарата не може да запише както трябва звука. Жалко че не мога да я снимам в движение защото тогава звука наподобява много 5 цилиндровото http://www.youtube.com/watch?v=g5_b402JTB8&feature=plcp
                    Opel Astra Coupe Bertone Turbo Z20LET 200 hp
                    Fiat Bravo 1.6 16v 118 hp ПРОДАДЕН !!!

Коментар

Най добре една права тръба и крайно гърне аз съм така и си ми реве доста доволно :P
                      Bravo 1.8 16v Gt

Коментар

Други казват с права тръба много ще бучи....... други казват друго на кои да вярва човек.. :D накрая ще трябва да се опита и със 2-те....
                        Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
                        Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Права тръба със спортно крайно гърне бучи доста,с едно резонантно гърне звука се смекчава.
                          Peugeot 307 2.0i ГИ
                          ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

Working...
                          X