така втори път сменям маслото и за втори път ми подлизва от масления филтър ,миналия път беше нормално стегнат,сега сигурно го и пренатехнах и ето пак -не е много по около 2-3 капки понягога тече под колата за седмица,или се омаслява за около 200-300 км,основата на която се навива филтъра дали се сменя изобщо?колата е пунто мк2 8 В
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
подлизва от масления филтър
Collapse
X
-
И аз моя си го стягам на ръка макар, че се плаша да не се развърти в движение, аз уж здраво стягам ама . А да не би колегата да е забравил да намаже уплътнението с масло и затова да покапва леко. Ама то там масло бол, така че вече се е омазало уплътнението. А иначе самата стоика би трябвало да е сменяема не съм се заглеждал как е хваната към двигателя ама не вярвам да е отлята със самия блок.
Коментар
-
Случвало ми се е на типото дори да почне да тече от там и се оправи,като го смених с друг филтър,притягането не помогна по никакъв начин.Някои явно имат уникално нещастни уплътнения и се изпичат от температурата,нямам друго обяснение на нормално монтиран филтър.Дано новият сега да не прокапе/тече и тои,че с последните два не е имало проблеми...Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха
Коментар
-
Моята кочинка и тя е омаслена там, дори имаше капка на масления датчик, та си помислих да не е от него, щото на нито една нормална кола не ми се е случвало да тече от филтъра, а филтри съм ползвал сякви и тоя не е по различен от тях. Сигурни ли сте че не тече от датчика за маслото????и да олива по филтъра да ви заблуждава? Става дума за 1,2 8клапанПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
абе и мойто цапа като шашаво и немога да му фана края или е от филтъра или от датчика или от маслената помпа само зна че всичко е в маслоШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар