Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странен виещ шум Фиат Брава

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Странен виещ шум Фиат Брава

Колеги, само да припомня, че става дума за Фиат Брава 1.6 16V 1996. Та карам си аз и когато давам газ, всичко е ОК. После, ако реша да отпусна педала на газта се чува едно виене. Не е силно, но си вие и ме притеснява. Не мисля, че е нормално и за това ми се ще, някой да сподели "горчивия" си опит. Като натисна пак газта виенето го няма. Става дума за 4-та и 5-та скорост. Дали трябва да се притеснявам много или да взимам някакви мерки?

Може да е лагер на главината.

Коментар

провери маслото в скоростите ,за да не стане голямо АУ .ослушай се точно от къде идва виенето и имай предвид ,че когато си на скороост без газ ,колата спира на двигател и всяка си има едно характерно виене !
      фиатче Браво 2.0

Коментар

Мисля че някой от трите лагера(един на пиньона и два на касетата)е към края на живота си. Това от своя страна води до промяна на луфта между пиньона и короната(малко но достатъчно за да предизвика виене при промяна на натоварването)Имал съм подобен проблем с две от колите си и двата пъти проблема беше в някой от гореспоменатите лагери.Има шанс шума да намалее(даже да изчезне ако е слаб)с наливането на добавка(разбира се с ново масло).Успех

Коментар

Working...
        X