Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Надрано предно стъкло

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Надрано предно стъкло

Здравейте,Предното стъкло ми е издрано от скапани чистачки от предния собственик. До сега траех, ама много почва да ме дразни. Дайте идея с какво да го полирам или с някаква паста ли да го мажа, абе въобще може ли да се оправят тези драскотини. Знам че продават някакви пасти за възстановяване на авто стъкла, даже и люспи да има се оправяло, ама каква марка са и къде ги има нямам идея. Ако някой знае нещо по въпроса моля да драсне няколко реда.
    Bravo HGT

Ако наистина има нещо такова аз също живо се вълнувам от тази тема!!! Същата работа - надрано стъкло от чистачка плюс лек гаден шлайф от песъчинките, който нощно време на фарове много размива светлината...
    Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
    --- в сърцето завинаги... ---
    Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Колеги да ви успокоя - нищо не може да се направи !На Типото една скапана чистачка ми надра стъклото точно по средета пред шофьорското място - пробвах поне 5 различни методи за полиране на драскотината - с паста за зъби, с много фини шкурки, с шлаиф пасти разни видове - ефекта беше нулев. Даже ако се прекали с едринбата на пастата може да стане много по зле - единствения метод е със смяна на стъкло...
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
        Колеги да ви успокоя - нищо не може да се направи !На Типото една скапана чистачка ми надра стъклото точно по средета пред шофьорското място - пробвах поне 5 различни методи за полиране на драскотината - с паста за зъби, с много фини шкурки, с шлаиф пасти разни видове - ефекта беше нулев. Даже ако се прекали с едринбата на пастата може да стане много по зле - единствения метод е със смяна на стъкло...
        Жалко! Мнооого Жалко... Значи все пак накрая става въпрос за пари.
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Така е, няма начин... Надрано ли е веднъж стъклото няма как да се възстанови. И мойто е леко надрано ама не пред мен, а пред пасажера, и не дразни чак толкова.

Коментар

може от някое камъче да се пукне случайно :D и застрахователя ще ти купи ново
            2015 Renault Megane Expression GT
            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

sev написа:
              може от някое камъче да се пукне случайно :D и застрахователя ще ти купи ново
              2 пъти се бе случвало наистина за 2 години - вече ми беше неудобно и така продадох колата...
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Онзи ден в Бриколаж гледах една полирпаста за надрани стъкла, беше в туба и струваше към 10 лв.

Коментар

а пробва ли я? да споделиш резултати
                  "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                  Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                  Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Synthy написа:
                    а пробва ли я? да споделиш резултати
                    Онзи ден я видях и купих, а вчера я пробвах (вж. резултата тук). Пастата е добра, но не може да премахне драскотините. Накратко казано е нещо като другите пасти (за боя) само че за стъкла. Тя така се и ползва - намазва се стъклото, изчаква се да изсъхне и се изтрива.Аз лично не забелязах драскотините да изчезнаха (особено пък надрано от чистачка!). Но пастата много добре почиства стъклото и оставя предпазен филм върху него (е той не се вижда - прозрачен е, но се усеща - парцалът се пързаля по стъклото).Моето мнение е, че си заслужава парите - малко под 9 лв. в Mr. Bricolage (при авто боите и полир пастите).P.S. Благодаря на Bravo_GT за сламката - иначе вероятно нямаше да й обърна внимание.
                    Прикачени файлове
                    ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Искам да възродя темата, че като гледам няма писано споро по нея... Някой да е ползвал успешно някой новоизлязъл по въпроса препарат? А това от поста на Pecho дали още се продава.... Много взе да ми прави впечатление напоследък м**му

Коментар

В един хубав ден - едно средно голямо камИче по стъклото и веднага при застрахователите. После в НИКАКЪВ случай не отиваш в Кобра, а някъде другаде и си готов...Един ден работа.

Коментар

Абе вие какви чистачки слагате на автомобилите си - метални ли
                          M-Benz E 250 TD 150hp
                          M-Benz 200d 75 hp
                          Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

bubachko написа:
                            ...А това от поста на Pecho дали още се продава...
                            Мисля, че да. Мярнах в М. Бриколаж сравнително скоро (месец?). Но не очаквай чудеса...
                            ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

това от снимката не върши никаква работа. поне при мен не даде резултат.
                              "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                              Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                              Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Working...
                              X