Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв Фиат да си взема ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

към

Много благодаря за мненията на всички! И аз предпочитам дизел, също така се ориентирам и към Пунто, много ми харесват тези със сплескана задница и тънки фарове (мисля, че бяха 2000 год модел), бих искал и да попитам какъв двигател да си взема 1,1 1,2 1,4 1,6 1,8 2,0 ( не знам кои ги има ) и ако има някой, който разбира от двигатели и т.н и има желание да ми помегне със избора ми след 2-3 месеца, може да ми пише на ЛС скайп, телефон дори и фейсбук .Едит : За поста преди този, искам да кажа, че нищо не разбирам от коли, за 1ви път се карах онзи ден, но когато ти дойде на главата неволята учи, а аз бързо се научавам. Много ме е страх при избора на кола от автокъща да не се прецакам и да взема някоя трошка, пък предпочитам да не взимам коли карани по родните пътища.
    Fiat Bravo HGT 1997, 147 h.p. - LPG BRC - My first love <3

Коментар

По принцип дизела е с една кубатура, 1.9 Тези от 2000 г са с означение JTD /uniJet Turbo Diesel/. Когато отидеш да избираш кола, и то дизел, е добре или да заведеш някой майстор с лаптоп да я диагностицира /двигателя/ или да я закарате в доверен сервиз за същата процедура. Не карам дизел, но съм чувал за най-различни болежки на JTD-то - дебитомер, MAF-сензор, датчик колянов вал и т.н Доколкото знам Пунто с този мотор е 82 коня. При Стило вече има и 115 коня, но при Пунто мисля че е само този с 82 коня. Много е важно дизела да работи стегнато, спокойно, равномерно, без странични шумове като хъркане, чаткане, стържене, виене и т.н. Вгледай се в стрелката на оборотомера - не трябва да има никакви колебания на оборотите, трябва да е "закована" на едно място. Погледни и ауспуха - нормално е да припуши черно при запалване, но след няколко секунди трябва да се изчисти. Пробвай да потеглиш без газ на 1ва, след това без газ 2ра...3та, колата не трябва да загасва и да придърпва. В нета има много теми за дизел на старо, разрови се и ще научиш много полезни неща.
      Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!

FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO

Коментар

Бюджетът за кола е ясен, ама какви са ти доходите? Кой ще зарежда гориво и кой ще плаща ремонтите?И от опит да ти кажа - щом си избираш колата по "фаца", гаранция ще се нахендриш, ами поне да не е много... Не, че ти го пожелавам, но съм се нагледал на ентусиасти.
        Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Имам месечен доход от 1500 до 2000 лв. Просто не искам да давам много пари за 1ва кола , сам ще си зареждам и сам ще си зареждам и плащам ремонтите.

Коментар

С този доход прескочи фиатите.

Коментар

Пич, както казах, не ми се дават много пари за 1ва кола, след 1-2 години може и да се замисля, но Бравотата ми изглеждат доста добре и на доста добри цени, така че съм се насочил към тях за сега, ти каква кола предлагаш ?

Коментар

muns61 написа:
                +1Колега, аз ако бях на твое място и имах такива високи доходи, категорично нямаше да си взема фиат. Щях да изчакам още 1-2 месеца да събера пари и щях да се огледам за нещо от по-висок клас, нещо от VAG-групата, предимно немско. Нямам никакви лоши мисли за фиат, просто фиатите са от нисък клас, таблата им са от евтини пластмаси, които скърцат. Завиждам на много приятели, които имат возила от висок клас, само като застана до колата и погледна вътре таблото, да не говорим когато ме повозят...обаче аз не искам по никакъв начин да те разколебавам за посочения от теб вариант, просто много се учудих че с такива доходи си се насочил към такава кола. Сега, ако трябва да забравя написаното до тук от мен, ще ти кажа че донякъде имаш право. Както спомена си млад шофъор, Аз когато бях като теб, тъкмо взел книжка, затрих една кола, метнах се в едно дере и я помлях, поради разбираеми причини - неопитност. Фиата е втората кола, която карам. Така че все пак ти си решаваш, пак казвам, не искам да те разколебавам.
                Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!

FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO

Коментар

Аз пък бягам от немско :D Италианско или японско ! Немско, френско, бимбинистанско ... не !
                  Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

vladrak написа:
                    Имам месечен доход от 1500 до 2000 лв. Просто не искам да давам много пари за 1ва кола , сам ще си зареждам и сам ще си зареждам и плащам ремонтите.
                    Това доходи за град Шумен ли са пич? Аз пък превозвам трупове в Бърза помощ за 300лв месечно .Спокойно може да си вземеш Алфа 156 примерно без да те притеснява обслужването с тези доходи де .Сполай на повече българи такива доходи,а не като мойте и все пак последната Вектра я взех за 3000лв с метана,дотук наближава и прехвърля 4800лв.Другата седмица и отварям за трети път мотора,ако ни дадът пенсийките и пускам сегменти.щЕ прехвърли 5000лв при всички положения,но няма как .Това с колите стана като едно време като пуснаха Мобифоните .Апаратите едни големи тухли и скъъъпи,скъпиии,разговорите на минута около 2лв .После апаратите поевтиняха,разговорите скъпи.Сега може да си намериш апарат и за 50лв чисто нов,но пък може да направиш разговори за 1000лв примерно.И с колите е така особенно,ако си фанатик като мен да и слагаш разни "екстрички"-манометри за налягане,температура,ДВД-та,лети джанти,пълно обслужване от..до на двигател,кутия,окачване,спортни гърнета(Уолкър) и лекинко без да се усетиш сумата расте,а пак имаш един трофей...една купчина желязо дето,ако решиш да го продаваш никой няма да ти оцени труда дето си вложил в него .А ма с теб мисля това никога няма да се случи иначе най-малко щеше да пишеш във форума на БМВ или Ауди :D
                    EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Добрите автомобили са немски и японски. Или японски и немски...

Коментар

Ми кажете му на човека, каква супер здрава немска ....... да си вземе за 2000лв.
                        Fiat linea 1.3 mjet, Bravo2 1,4 . EX -Lancia Y 1.2, Stilo 1.8 MW ,Brava 1.8,Dedra 1.8 16v,Delta2 1,6,Ritmo 1,5,Lada 1500.

Коментар

Добре де ,Фиат си вземи , ама защо ’99 година?Кола на 13 години вече е влязла в пенсионна възраст и ти тепърва започваш да и купуваш лекарствата и да я водиш на доктори.Моята я вземах на 6 години, и досега само каране и смяна на консумативи.Ама на 13 годишна баба няма да е така.А за това ,че си млад шофьор си има каско.
                          FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001

Коментар

Нормалните доходи в Шумен не прехвърлят 500лв, работя като преводач (в момента работя по голям проект за 1 гръцка фирма), иначе превеждам от англ на бг и от бг на англ . На 19 съм и нали знаете поговорката: който учи ще сполучи . Та както и да е , да речем че от тези 1500-2000 не харча всички, ами към 1000, защото изплащам голям заем на майка ми, но това е друга история и т.н. В живота всичко съм постигнал сам и така ще продължава в бъдеще. Както казах, за сега мога да заделя към 2,500лв за кола. След година-две ще се замисля за нещо от по-висок клас и тази ще оставя на майка ми или нз. Но за сега Браво-тата много ме влекат. Току що се сетих, че един комшия от стария ми блок е голям почитател на фиат и има сервиз с диагностика и т.н. и ще говоря с него като му дойде времето да купувам, но преди това искам да събера колкото се може повече мнения !

Коментар

Re: към

vladrak написа:
                              Много благодаря за мненията на всички! И аз предпочитам дизел, също така се ориентирам и към Пунто, много ми харесват тези със сплескана задница и тънки фарове (мисля, че бяха 2000 год модел), бих искал и да попитам какъв двигател да си взема 1,1 1,2 1,4 1,6 1,8 2,0 ( не знам кои ги има ) и ако има някой, който разбира от двигатели и т.н и има желание да ми помегне със избора ми след 2-3 месеца, може да ми пише на ЛС скайп, телефон дори и фейсбук .Едит : За поста преди този, искам да кажа, че нищо не разбирам от коли, за 1ви път се карах онзи ден, но когато ти дойде на главата неволята учи, а аз бързо се научавам. Много ме е страх при избора на кола от автокъща да не се прецакам и да взема някоя трошка, пък предпочитам да не взимам коли карани по родните пътища.
                              ако си твърдо навит за пунто търси 1,2 16в. колата е добре балансирана става и за градско и за извън. нее мудна и не гори значително много. 5/100извън и 8 градско. подръжката нее скъпа, може ел.серво мотора да ти даде фира, моят даде миналата година, имаше и още доста дребни проблеми като счупен механизъм за чистачки, изгниха средно и крайно гърне, преди месец се скъса и меката връзка, но като цяло са добри коли с евтини части. Но аз също бих ти препоръчал като колегата "мунс" да отделиш още малко пари и да си вземеш нещо от друга марка, пък дори и с 2-3 години по старо, може да погледнеш ВАГ-овете. Но всичките коли като цяло са въпрос на предпочитание.

Коментар

slav4o_p написа:
                                muns61 написа:
                                +1Колега, аз ако бях на твое място и имах такива високи доходи, категорично нямаше да си взема фиат. Щях да изчакам още 1-2 месеца да събера пари и щях да се огледам за нещо от по-висок клас, нещо от VAG-групата, предимно немско. Нямам никакви лоши мисли за фиат, просто фиатите са от нисък клас, таблата им са от евтини пластмаси, които скърцат. Завиждам на много приятели, които имат возила от висок клас, само като застана до колата и погледна вътре таблото, да не говорим когато ме повозят...обаче аз не искам по никакъв начин да те разколебавам за посочения от теб вариант, просто много се учудих че с такива доходи си се насочил към такава кола. Сега, ако трябва да забравя написаното до тук от мен, ще ти кажа че донякъде имаш право. Както спомена си млад шофъор, Аз когато бях като теб, тъкмо взел книжка, затрих една кола, метнах се в едно дере и я помлях, поради разбираеми причини - неопитност. Фиата е втората кола, която карам. Така че все пак ти си решаваш, пак казвам, не искам да те разколебавам.
                                Колега извинявай, ама повечето от описаните симптоми за ФИАТ са валидни и за 80% от вагините... Ай не мойте - стига комплексарски изцепки. Като ще е немско да е БМВ и то нещо по-старо и по възможност 6 цилиндрово бензиново - иначе ще има много мъка...
                                Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

Working...
                                X