Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв Фиат да си взема ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какъв Фиат да си взема ?

Добър ден !Начинаещ шофьор съм, даже още не съм си взел и книжката, но вече бързам да си купувам кола. Доста харесвам хечбек коли, та се колебая между Fiat Bravo (Hatchback) или Fiat Punto (hatchback). Бих желал да е след 1999 година! Искам да помоля хората, които карат такива коли да си дадат мнението! Колко харчат, здрави ли са, скъпи ли са частите? Също така, ако може да ме посъветвате какъв тип двигател да си взема и т.н.! Бюджетът ми е максимум 2500лв. !Благодаря предварително!
    Fiat Bravo HGT 1997, 147 h.p. - LPG BRC - My first love <3

Бензин или дизел?За в града или основно за извън гадско?Икономична или по спортна?
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Леле, колко бързо отговорихте! Благодаря много! Не знам разликата между дизел и бензин, но курмувам на дизелова кола и горе долу ми харесва. От Малък град съм, така че колата ще се кара основно в града, така че предпочитам да е икономична. Благодаря отново.

Коментар

Честно казано аз лично съм фен на Браво/а и Пунтото не ми е много на сърце но това е мое лично мнение, има много колеги който ще ме опровергаят. И при двата варианта Пунто и Браво двигателите и екстрите са еднаквиАко си решил да е дизел съвета ми е 1.9 ЖТД, ако все пак решиш да е бензин, 1.6, 1.8 са добри. 2.00 Браво е по скъпочко за подръжка а и е по бързичко / поне така го водят /По евтин вариант е газифицирането на бензинов двигател, във форума има доста коли които се продават.Ланча Делта и Алфите също не са лош избор.

Коментар

Имам приятел с алфа, въобще не е доволен, взе я за 2000 и смени части за 2800 . И частите им са доста скъпи. И какво точно означава ЖТД (JTD, какво означава J-то?)? И колко ти гори Браво-то ?

Коментар

ЖТД-то е дизел от ново поколение,наречен комън рейл,директно впръскване(като бензиновия инжекцион) или по "майсторски" казано помпа-дюза.Със сигурност той ще е по-икономичен от бензиновите варианти.Аз лично имам Браво 1.6 повече от доволен съм от колата,но с този двигател забрави за икономия,дава ми 10-11/100 разход бензин в град без задръствания и висене по светофари и го юркам от време на време,не е от най-бързите мотори,но на мен ми е достатъчен(за сега).За Пунто:имам наблюдение над това,което ти харесва(служебната ми е такава),не са лоши но на мен лично вътре ми е тесничко в предвид,че съм метър е 90 почти.За алфата на приятеля ти мога да кажа само,че няма лоша кола има лош стопанин,мисля че ще ме разбереш какво имам в предвид
            Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

ivailo rachev написа:
              ....,не е от най-бързите мотори,.....
              Ще гориш в ада за думите си, и е много вероятно от рейсинг раздела да те пребият с камъни Колегата е млад шофьор и вероятно ще се позволява да настъпва повече. Браво 1.2 също не е лош вариант. А наистина пунтото е тесничко вътре. НО всеки си избира. Съвета ми е ходи до някоя автокъща, огледай седни и почуствай колата, сам ще разбереш коя е твоята кола.

Коментар

Вече 16 000 км карам Браво 1,6 16v ’96 г. Ще се опитам да изкажа някои впечатления за колата. За разхода на гориво - около 7-8л/100 км бензин комбиниран разход като повечето каране е извънградско в Родопите, включва и каране по тесни и стръмни планински пътища. За градско мога дам пример за Девин - около 10/100 /няма светофари, но има стръмни улици/. Ти както ще караш предимно градско, няма да ти е много изгодно с бензинов мотор на бензин /разбира се, зависи колко км ще навърташ за година/. За здравината на колата - трябва да събереш мнения от колкото се може повече колеги, аз лично имам проблеми единствено с ходовата част, слабичка е за нашите пътища. По мотора съм сменил само един термостат /освен консумативите/. По електрическата система и по електрониката нямам никакви проблеми. Но това за тази кола, от мнението ми не може да се прави заключение за всички Браво-та. Всичко е до късмет. Частите на Фиатите не са много скъпи. Скоро сравнявах за пример кормилен накрайник - за фиат 15лв за пежо 20 лв за бмв 30 лв за ауди 40 лв Иначе някакви по-общи неща за Браво - ами возят доста твърдо! Усеща се всяка една неравност на пътя. На мен това не ми харесва. В завой не са чак толкова устойчиви. Някои части не могат да се сменят самостоятелно - за един шарнир върви целия носач, за термостата върви цялото тяло, за един лагер върви цяла главина...Ламарините на Браво са тънки и леки, колата ускорява доста бързо. За друго в момента не се сещам...
                Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!

FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO

Коментар

Да кажа айде и аз малко мнение като млад шофиор чиято първа кола беше фиат. Сдобих се с Фиат Пунто и аз много се чудих между Браво и Пунто, но както е писал един колега по горе седнах и в двете и пунтото беше за мен. Аз лично си търсех дизел че се кара по-лесно според мен по-трудно се гаси и като за млад шофиор го препоръчвам. Моята е 99 с JTD HLX пълно обурудване. За 2 години съм сменил един носач(но като при браво върви със шарнир). Мисля че си е доста евтина за подръжка, но си е на късмет. Такаче с много гледане ще намериш нещо. Осовно я следя извън градско адски добър разход, но й не смея да карам много бързо 4,3 някъде ми е. Ако ти трябва тяга на байр като изпреварваш определено е лесно с тази кола много е пъргава или поне на мен ми е пре достатъчно. Ако се спреш на Пунто(преди това се запознаи коя лампа на колата за какво е т.е когато я запалиш всичко трябва да светва й да изгасва, волана е добре да се пробва пълене ляв навиване на място и пълен десен не трябва волана да става трърд, й естествено тестваи цялата електроника стъкла,парно климатик,фарове... и ама задължително с много удивителни Диагностика на колата). Ами успех колега и ако се спреш на пунто и ти трябват още съвети пиши.П.С Мога да кажа че нищо не разбирам от коли, но простите неща по тази успявам сам да си ги оправям .
                  Fiat Punto JTD HLX 1999

Коментар

ivailo rachev написа:
                    ЖТД-то е дизел от ново поколение,наречен комън рейл,директно впръскване(като бензиновия инжекцион) или по "майсторски" казано помпа-дюза.Със сигурност той ще е по-икономичен от бензиновите варианти.Аз лично имам Браво 1.6 повече от доволен съм от колата,но с този двигател забрави за икономия,дава ми 10-11/100 разход бензин в град без задръствания и висене по светофари и го юркам от време на време,не е от най-бързите мотори,но на мен ми е достатъчен(за сега).За Пунто:имам наблюдение над това,което ти харесва(служебната ми е такава),не са лоши но на мен лично вътре ми е тесничко в предвид,че съм метър е 90 почти.За алфата на приятеля ти мога да кажа само,че няма лоша кола има лош стопанин,мисля че ще ме разбереш какво имам в предвид
                    Няма нищо общо между двете, освен нафтата :D Обясни го и на майстора дето ти го е казал това За начинаещ шофьор, и основно градско каране, предлагам да си вземе колегата едно Пунто, на дизел, а коя модификация - от която намери запазено :D Кола втора ръка си е на късмет. За градско, на газ, особено зимата на къси разстояния си е неоправдано, защото докато затопли да превключи на газ, той вече ще е стигнал там на където е тръгнал.
                    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Препоръчвам ти да си вземеш "служебен с възможност за лично ползване" много са добри и много икономични почти без разходи ти излиза ....
                      Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
                      Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

ето това е твоя автомобил http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=1006300

Коментар

nedialk00 написа:
                          ето това е твоя автомобил http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=1006300
                          +1

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                            ivailo rachev написа:
                            Няма нищо общо между двете, освен нафтата :D
                            По цял ден работя с майстори,автосервизи и авточасти и ми е пределно ясно за какво иде реч,но така им викат майсторите и за това казвам на колегата да си знае ако му се случи.Към темата:както каза Банков,седни в двата вида автомобили и ще разбереш коя е твоята.
                            Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Според мен най-удачния вариант за двигател е 1.9 JTD (Стилото моето е такъв и до сега да чукна на дърво по мотора никакви сериозни проблеми,само обслужване).Хубавите бензинови двигатели изискват по сериозна консумация на гориво(както е казано по-горе 8л./100км смесен разход,който в градски условия ще надхвърли 10,гарантирано)Алтернативата е газова уредба.За това моя съвет е Браво/а дизел,но първо си я избери,седни,покарай малко да усетиш нещата и тогава купувай.За тези пари можеш да си намериш хубава,но трябва хубаво да ги огледаш!
                              ex. Stilo 1.9 JTD Active

Коментар

Working...
                              X