Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Актуални цени и препоръчителни марки за гърнета - брава 1.6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Актуални цени и препоръчителни марки за гърнета - брава 1.6

Здравейте, колеги. Чувам от известно време, че като дам жега колата съска ненормално много, ходих при един дето се занимава с кърпеж на гърнета да види какво е. Оказа се, че отгоре задното гърне духа, направо е пробито Каза ми, че гърнетата са в комплект след катализатора, някакви полски щял да ми монтира - цена 148 лв мисля, че ми каза или 168, бях се зашеметил, че гърнетата вървят в комплект и цената въобще не ми стигна до ушите Каква марка да вземам, тези полските какви са? Дали ще издържат, не може ли да се смени само задното гърне наистина? Четох коментари из форума, някой казва, че се продават по единично, друг, че са комплект?!Каква марка и за какви пари да търся? Карал съм с няколко гърнета на Walker и не са чудо на чудесата, пробиват се и те. Някаква връзка ми каза ауспухджията, която трябвало да се смени - 30 лв май ми каза и за нея. Някой ако е сменял гърнета във Варна да каже къде са проверени майсторите и на кои може да се има вяра?
    кара с удоволствие и гледа прибора за температура: LANCIA DELTA 1.6d 120ps, 2009.
    кара и проклина съдбата: BRAVA EL 1.6i 16v 103ps, 1996 - вече не!

Да полските са цял комплект, за другите марки не знам как са. Преди около 2-ве години сменях на бензиката, тогава ми излязоха около 95-100лв. вероятно са поскъпнали вече. Каквито и сравнително евтини да сложиш няма да изкарат колкото заводските, особено ако се кара на газ и основно градско, не повече от 5 години, поне така ми казаха тогава в сервиза.
    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

кола

,При мен преди ми сменяха с български имам газова и ги яде и не издеаниха много сега съм с полски уж оригинални . С тях не ми виси много тръбите и е по тиха колата.
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Вземаш от някоя морга комплект запазени гърнета на добра цена и си свиркаш. Твоят човек, щом се занимава с гърнета, реже тръбата, заварява новото задно гърне на мястото на старото, после си имаш и още едно средно в резерва. Е, вече, ако е прогоряла тръбата между двете, няма да стане този номер - тогава си ги сменяш и двете, както са си комплект.
        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Абе слагаш най-евтините и караш. След 2 години нова смяна и така.
          "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
          Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
          Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

В деня преди да тръгна за бяло къмане сменях гърнетата на моята Фифиза гърнета български дадох 170лв. + 25лв резонатор +20 монтаж, гърнета български и сега като я запаля и нея чувам да работи на тихи обороти.
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Моята сега също не се чува, като работи, доволен съм, на високи обороти има едно съскане, съвсем ясно отчетливо, иначе като шум не ме дразни. Днес залягах да видя от къде е проблема, запалих я на студено, за да мога да пипам спокойно гърнето. Задното гърне от горната страна има една дупка, то самата ламарина е пробита и духа нагоре към тръбата, не мисля, че от това ще падне гърнето. Понеже имам служебна кола, тази я паля рядко, на седмицата по веднъж и то за по 5 км из града. Тръбите и другите гърнета напред ми изглеждат абсолютно здрави, дали вече вътре са раздробени е друг въпрос, но нито са пробити, нито имат ръжда. Не виждам защо да ги сменям, може да взема само едно задно гърне, дори един колега писа във форума, ама все още обмислям какво да правя
              кара с удоволствие и гледа прибора за температура: LANCIA DELTA 1.6d 120ps, 2009.

Коментар

Еми щом е такава работата, можеш да спасиш положението, като се завари подходяща ламарина върху дупката. пп. Най-вероятно за меката връзка ти е говорил майсторът!

Коментар

Аз от 3 години съм с полски комплект. Май струваха към 160лв.Досега съм минал около 45 000км с тях, доволен съм, нямам проблеми.Звука се промени, ама така е.
                  Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

///// радвам се, че изказа мнение.В какъв смисъл звукът се променя, става по-шумна самата кола ли, хич не ми харесва това, то понеже крайно гърне можеше да се направя на тунингджия и да сложа едно бръмчащо турско за 100 лв, ама само щеше да ми надува главата

Коментар

Извинявам се че пиша тук, но възможно ли е гърне да се залепи с поксипол? Имам - не знам, избочено или изгнило предно гърне, дали ще стане с някоя ламаринка да се закрепи положението? Много гадно се чува като й дадеш повече газ
                      Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

Сваляш, и заваляваш с СО, това с поксипола е та**к работа, а и ако дрънчи вътре си е за смяна гърнето, с него ще напарвиш по голяма бела.
                        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

След обикаляне по заваркаджии ме зарибиха да си сложа ново полско гърне, с монтажа и гаранцията (уж 2 години, той на уста ще я даде) 80 лв. така по си заслужава, изпадна ми едно гърне 2-ръка от форума, 30 лв му иска колегата, обаче в този случай за заварката ми искат 20 лв, пък и куриера ще ми вземе за доставката 10 лв поне Идва ми 60, пък си е старо, за 20 лв разлика няма смисъл, направо мятам новото, като това се изпърди още малко п.с. само задното!!!

Коментар

VALIO_RACING написа:
                            След обикаляне по заваркаджии ме зарибиха да си сложа ново полско гърне, с монтажа и гаранцията (уж 2 години, той на уста ще я даде) 80 лв. така по си заслужава, изпадна ми едно гърне 2-ръка от форума, 30 лв му иска колегата, обаче в този случай за заварката ми искат 20 лв, пък и куриера ще ми вземе за доставката 10 лв поне Идва ми 60, пък си е старо, за 20 лв разлика няма смисъл, направо мятам новото, като това се изпърди още малко п.с. само задното!!!
                            Значи все пак цената се е запазила. В началото ти писах 95-100, но това бе преди няколко години и не помня точно. Смятам че ще останеш доволен от полският комплект гърнета .
                            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Полският комплект е 150, само задното е 80

Коментар

Working...
                              X