Здравейте, не знам дали е нормално или не, но и на предната ми кола беше така и май ще е нормално, но все пак реших да се консултирам с вас...Когато изключа двигателя без да вадя ключа и се опитам да стартирам отново ключа сякаш се блокира и не иска да се завърти за да дам на контакт. Трябва да изкарам ключа и отново да го вкарам и тогава няма никакви проблеми.Странното е, че по някога успявам да завъртя ключа без да го вадя, но много рядко.Някакви идеи?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ключът не иска да върти отново след като спра двигателя!?
Collapse
X
-
Вероятно става дума за защитата от повторно завъртане на стартера при работещ двигател. На повечето автомобили е механична (имаше някои и с електрическа). Всъщност (доколкото си спомням) би трябвало да можеш да дадеш контакт, но не и да завъртиш стартера. Може би ако напишеш каква е колата, ще стане по-ясно... :Dex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
-
Ами мисля, че не е само като е на контакт колата. Сетих за това днес като изгасих колата и дадох ключа на зад и после пак на пред да завърти стартера ама не ставше, сякаш беше блокирал ключа както по някога блокира като се заключи волана и трябва да завъртиш волана няколко пъти.П.с. колата е Браво, а предната кола ми беше БМВ Е36 и пак така ставаше.Сега: Пунто 1,7 ТД ЕЛХ
Преди: Браво 1,6 16в SX
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар