Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ключът не иска да върти отново след като спра двигателя!?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Ключът не иска да върти отново след като спра двигателя!?

    Здравейте, не знам дали е нормално или не, но и на предната ми кола беше така и май ще е нормално, но все пак реших да се консултирам с вас...Когато изключа двигателя без да вадя ключа и се опитам да стартирам отново ключа сякаш се блокира и не иска да се завърти за да дам на контакт. Трябва да изкарам ключа и отново да го вкарам и тогава няма никакви проблеми.Странното е, че по някога успявам да завъртя ключа без да го вадя, но много рядко.Някакви идеи?
    Сега: Пунто 1,7 ТД ЕЛХ
    Преди: Браво 1,6 16в SX

    #2
    Вероятно става дума за защитата от повторно завъртане на стартера при работещ двигател. На повечето автомобили е механична (имаше някои и с електрическа). Всъщност (доколкото си спомням) би трябвало да можеш да дадеш контакт, но не и да завъртиш стартера. Може би ако напишеш каква е колата, ще стане по-ясно... :D
    ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

    Коментар


      #3
      Ами мисля, че не е само като е на контакт колата. Сетих за това днес като изгасих колата и дадох ключа на зад и после пак на пред да завърти стартера ама не ставше, сякаш беше блокирал ключа както по някога блокира като се заключи волана и трябва да завъртиш волана няколко пъти.П.с. колата е Браво, а предната кола ми беше БМВ Е36 и пак така ставаше.
      Сега: Пунто 1,7 ТД ЕЛХ
      Преди: Браво 1,6 16в SX

      Коментар

      Working...
      X