Здравейте, колеги! Имам огромен проблем със скоростите. Като загрее колата до оптималната й температура(т.е. да се разбира стрелката вече е в средата) скоростите почват да влизат трудно, най-вече първа,а задна даже немога да я включа - чегърта много яко. Нямам проблем с палене на скорост, съединителя си отделя нормално и не боксува, т.е. изключвам да е от него. Възможно ли е да е от липса на масло в скоростите или просто синхронизаторите/скоростната кутия са си отишли? Да се разбира също, че докато е студена колата нямам никакви проблеми! А също така и бая загрява, доста над средата отива по някой път, перката включва нормално 1-ва и 2-ра степен, но си загрява повече от нормалното....Благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със скоростите
Collapse
X
-
nedialk00
-
Re: Проблем със скоростите
dimaldim написа:Възможно ли е да е от липса на масло в скоростите или просто синхронизаторите/скоростната кутия са си отишли? .Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
muns61 написа:dimaldim написа:Възможно ли е да е от липса на масло в скоростите или просто синхронизаторите/скоростната кутия са си отишли? .
Коментар
-
dimaldim написа:Здравейте, колеги! Имам огромен проблем със скоростите. Като загрее колата до оптималната й температура(т.е. да се разбира стрелката вече е в средата) скоростите почват да влизат трудно, най-вече първа,а задна даже немога да я включа - чегърта много яко. Нямам проблем с палене на скорост, съединителя си отделя нормално и не боксува, т.е. изключвам да е от него. Възможно ли е да е от липса на масло в скоростите или просто синхронизаторите/скоростната кутия са си отишли? Да се разбира също, че докато е студена колата нямам никакви проблеми! А също така и бая загрява, доста над средата отива по някой път, перката включва нормално 1-ва и 2-ра степен, но си загрява повече от нормалното....Благодаря.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
nedialk00 написа:смени маслото на скоростната кутияFiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха
Коментар
-
Добре де,това кога е било,че да си замине толкова бързо това масло,то на 15+ годишни коли дето не се знае пипано ли е някога не винаги дава признаци да е заминало....Симптомите наистина за,като за масло,но дори не е ясно от кои гараж е била тази Тутела,за да се скапе толкова бързо или... насоките по-горе за съединител са верни,но тогава би трябвало симптоите да са постоянни.Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха
Коментар
-
rotdot
Danchojn написа:dimaldim написа:Да, ще я заведа на доктор иначе последния път в сервиза сипахме Тутела ZC 75 Synth (36лв ми излязоха тези 2 литра...)
Коментар
-
Смях в залата! Трансмисионното масло не губи вискозитет и не старее с такива темпове, като двигателното. Има автомобили, на които не се дава периодичност за смяна на масло, ако са със синтетика, а само следене на ниво.Не съм сигурен дали пробката е с магнит, може да провериш за стружки и бронзов "металик" от синхронизаторите. Огледай и за течове, ако маслото е по-малко от необходимото.Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
muns61 написа:Смях в залата! Трансмисионното масло не губи вискозитет и не старее с такива темпове, като двигателното. Има автомобили, на които не се дава периодичност за смяна на масло, ако са със синтетика, а само следене на ниво.Не съм сигурен дали пробката е с магнит, може да провериш за стружки и бронзов "металик" от синхронизаторите. Огледай и за течове, ако маслото е по-малко от необходимото.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар