Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Пукане" при спиране

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

"Пукане" при спиране

Здравейте!Имам един досаден проблем откак съм я взел колата.При плавно спиране със съвсем леко натиснат педал или при по-рязко точно в момента на отпускането И при ниска скорост се чува едно "тък, пауза, тък, тък тък" (нещо такова, като звука не зависи от оборотите, а по-скоро е някакъв луфт в нещо)Почти цялата предница вече е сменена, след като вчера смених и кормилните накрайници (нови носачи, тампони на биелетките, накрайници). Сменил съм и накладките. Имаше един луфт в преден десен спирачен апарат (дрънкаше самия апарат леко когато не са натиснати спирачки заради износен водач и втулка). Втулката я напълних с гъста грес и силикон, който не се втвърдява и няма грам луфт вече.Чудя се какво може да е. Шах с пешката. На канал я гледах - никъде няма луфтове, нито в апаратите, нито в окачването. Това, което не е сменено са "тарелките" на амортисьорите и тампоните на двигателя, но ме съмнява да е от това, щото се чува само при НЕ-интензивно спиране. При яко набиване на спирачки не се чува. 1 приятел вика, че било от АБС-а, който по принцип не работи (свети лампата) и клапана на това колело "щракал", обаче на мен звука ми прилича на някакъв луфт в накладките. А те са същите като старите Освен това, когато свети АБС-а, то той е в авариен режим и НЕ работи, така че надали е от това, въпреки че не го изключвам, понеже не съм имал кола с АБС.Колата е ТИПО 1.8 16V.

Това са водачите на спирачният апарат Много е неприятно, но единственият вариант да изчезне това е да смениш апаратите
    http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
    Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
    FIAT Punto 02' 1.9 JTD
    FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

..

Коментар

Проблема ту се появява, ту изчезва. Звука наподобява "хрупане, пукане". Понякога е съвсем леко, понякога е по-силно. Установих, че го има и при големи неравности с ниска скорост - 5км/ч. Засега се чудя дали не е от тампоните на биелетките или самите биелетки. Пробвах да сменям сам тампоните, обаче нямах 2 крика и вдигнах едното колело само и като развих гайката и щангата отскочи нагоре и едвам я прибрах. Та сложих пак старите тампони, щото не можах да напъхам новите (по-дебели са по разбираеми причини). Та след тази намеса звука се засили. Иначе - носачи нови(AS METAL), накрайници нови(VEMA). 100% не е от спирачните апарати. Понякога се чува и при рязък десен завой (не е звук от шарнир) с ниска скорост. Звучи все едно нещо се "намества". Съмнява ме също така да не би спирачните дискове да са 4х100мм и да са разширявани отворите, за да "паснат" на 4х98 главина и да се разместват и наместват (на доста лади слагат такива БРЕМБО-та и има подобен проблем).

Коментар

maiden написа:
          Проблема ту се появява, ту изчезва. Звука наподобява "хрупане, пукане". Понякога е съвсем леко, понякога е по-силно. Установих, че го има и при големи неравности с ниска скорост - 5км/ч. Засега се чудя дали не е от тампоните на биелетките или самите биелетки. Пробвах да сменям сам тампоните, обаче нямах 2 крика и вдигнах едното колело само и като развих гайката и щангата отскочи нагоре и едвам я прибрах. Та сложих пак старите тампони, щото не можах да напъхам новите (по-дебели са по разбираеми причини). Та след тази намеса звука се засили. Иначе - носачи нови(AS METAL), накрайници нови(VEMA). 100% не е от спирачните апарати. Понякога се чува и при рязък десен завой (не е звук от шарнир) с ниска скорост. Звучи все едно нещо се "намества". Съмнява ме също така да не би спирачните дискове да са 4х100мм и да са разширявани отворите, за да "паснат" на 4х98 главина и да се разместват и наместват (на доста лади слагат такива БРЕМБО-та и има подобен проблем).
          Имах подобен проблем с Типото преди време и какво ли не смених накраници, амортисьори,носачи и др. и това тропане не изчезва.В краина сметка се оказа кормилната рейка ,смених я и забравих за проблема.Провери си рейката успех.

Коментар

Да не би да са тампоните на мотора или скоростите.Аз имам подобно "цък" на Пунтото и се оказа ,че съм скъсал тампона на скоростите и вследствие на него е тръгнал да си "заминава" и този на двигателя.Провери ги.
            SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Working...
            X