Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто 2, предните чистачки не работят.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Пунто 2, предните чистачки не работят.

    Понеже не валеше силно си пусках еднократното изчистване от време на време и в един момент просто не тръгнаха. Не работят на нито една скорост. Задната чистачка, предна и задна пръскалка работят. Свалих механизма на чистачките /снимка 1/. Ток има на пин 4/снимка 4/, тествах само моторчето и то работи, смазах рамената, смених греста в кутията но като закача куплонга пак не работи. Четох по темите че релетата са интегрирани в механизма. Дали са тези които се виждат в капака /снимка 3/ ако не са това релетата какво са и как да тествам дали работят? Къде трябва да има ток на петте пина от втората снимка? Няма ли друго реле някъде по колата? Благодаря!
    Прикачени файлове

    #2
    Това което си заградил на снимката са диоди.

    Коментар


      #3
      Значи те не са за регулиране на интервала между почистванията. Сега се сещам че понеже Пунтото не е много шумоизолирана кола и чувам как някакво реле включва чистачките докато карам. Може да е под волана. Пропуснах да кажа че съм проверил бушоните.

      Коментар


        #4
        Оправено!

        Коментар


          #5
          gumzata написа:
          Оправено!
          как?
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

          Коментар


            #6
            Не зная! Човърках тук там, вадих слагах куплонзи, релета и бушони под волана и в двигателния отсег и при следващото слагане тръгна!

            Коментар


              #7
              здравейте колеги,за да не отварям нова тема, реших да си споделя проблема и откритията в тази.ПРОБЛЕМА: когато чистачките на на моето PUNTO са пуснати на интервал, понякога се получава едно много гадно насичане на работата им. отначало си мислех, че има проблем с механизма, но като се заслушах, чух много отчетлив звук от релето, което сякаш не може да залепи както трябва.тръгнах да търся къде е проклетото реле. Тъй като бях чел, че се намира в моторчето започнах от там. Релето КАТЕГОРИЧНО НЕ Е в моторчето цъкането му се чува много ясно и отчетливо вътре в купето, след известно разглобяване установих, че е някъде около самото лостче за чистачките. самоче за да достигна до него трябва да махна волана и от там цялата конзола с лостчетата, за сега не се е развалило чак толкова, за да разглабям толкова, но съм категоричен в това което казвам

              Коментар

              Working...
              X