ЗдравейтеИмам следния проблем, който се появи изведнъж. Днес трябваше да пътувам, отидох да заредя и всичко беше наред. Оставих колата за 10 мин пред блока и след това като тръгнах ми направи впечатление, че почти никоя от скоростите не влиза нормално, дори и невъзможно. При изгасен двигател, скоростите влизат нормално. Също така педала на съединителя стана много мек, а иначе при отворен капак виждам вилката се мести при натискане. Жилото досега не съм го регулирал, положението на педала 2-3 см под това на спирачките. Възможно ли е да е жилото или съединителя е за смяна? Колата е Мареа ТД 75.Благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скоростите влизат трудно.
Collapse
X
-
При мен (1,8 бензин) има гумен уплътнител на жилото, който се прокъсва, и съединителя започва да не отделя добре. Аз това уплътнение изобщо не съм се занимавал да го търся, просто натегнах малко жилото, и проблема изчезна. Карам така вече повече от година. Не знам как е при дизелите, но ако съединителя не е хидравличен, може да пробваш този вариант.
Коментар
-
Силно се съмнявам при тд75 съединителя да е хидравличен Колега натегни малко жилото на съединителя, явно отделя много ниско и затова влизат трудно скоростите.Педала трябва да е горе долу на нивото на съседния :D Огледай жилото да не е тръгнало да се къса някъде.ТОчно така стана при мен преди 2-3 години!!!Тря'а напиша нещо тука, нали
Коментар
-
tomny написа:При мен (1,8 бензин) има гумен уплътнител на жилото, който се прокъсва, и съединителя започва да не отделя добре. Аз това уплътнение изобщо не съм се занимавал да го търся, просто натегнах малко жилото, и проблема изчезна. Карам така вече повече от година. Не знам как е при дизелите, но ако съединителя не е хидравличен, може да пробваш този вариант.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Nedra написа:Натегнах жилото с 3 навивки, скоростите се включват идеално. Изникна обаче друг проблем, при потегляне на 1-ва скорост, колата тресе доста.Идеи?Fiat palio 1.7td
Коментар
-
lubo_Y10 написа:Палцови пружини! И то на 2141! Колега аз съм 59 набор ти ако си по големичък може да си ги виждал на МЗМА 403 407 и евентуално на 408 ама на "новия джоган"?????Fiat palio 1.7td
Коментар
-
Nedra написа:Натегнах жилото с 3 навивки, скоростите се включват идеално. Изникна обаче друг проблем, при потегляне на 1-ва скорост, колата тресе доста.Идеи?Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Nedra написа:Натегнах жилото с 3 навивки, скоростите се включват идеално. Изникна обаче друг проблем, при потегляне на 1-ва скорост, колата тресе доста.Идеи?LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар