Здравейте! Братовчед ми почти се е решил да си сипва Castrol GTX High Mileage 15w40 на Типо 1.6i.e 93 год.,на 175000км.,негов познат (маслар) му го е препоръчал като доста добро за автомобили над 100000км.Аз съм слагал Magnatec, ама за това нямам си и представа.Ако някой го е карал нека сподели впечатления...Благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за масло !!!
Collapse
X
-
Orcinus
Кажи му на брадчед ти да си сложи масло Selenia Gold и да не се ебава колата Това масло се произвежда специално за ФИАТ и САМО за ФИАТ.
-
Re: Въпрос за масло !!!
TRE GAZELE написа:Здравейте! Братовчед ми почти се е решил да си сипва Castrol GTX High Mileage 15w40 на Типо 1.6i.e 93 год.,на 175000км.,негов познат (маслар) му го е препоръчал като доста добро за автомобили над 100000км.Аз съм слагал Magnatec, ама за това нямам си и представа.Ако някой го е карал нека сподели впечатления...Благодаря предварителноhttp://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Колеги,в наше време маслото с най-правилен вискозитет за нашата географска ширина се налага 5w50 , 10w50, 10w60 ,поради увеличената максимална температура лятото и ниските температури зимата.Смея да твърдя че разлика между "Selenia Racing 10w60" и "Mobil 1 Motorsport formula 15w50" - няма.Предната смяна бях със Селения , сега съм с Мобил.Мотора се държи перфектно.Така ,че поддържам мнението на колегата ,че масла като Castrol, Shell, Valvolin , BP и др. се правят в южните ни съседи и качеството не е такова каквото беше.Продукцията на концерна "Exxonmobil" ,което ще рече марките "Mobil" и "Esso" се правят във Франция.Това мога да го потвърдя с документи ,защото аз го продавам във Североизточна България".Така,че колеги каквото и да вземете ,то просто трябва да отговаря на спецификациите изписани на етикета,без значение на марката - а именно за бензин SM,SL , за дизел CI,CF , ACEA A3/B3 , за да сте сигурни че маслото ще предпазва и смазва максимално ефективно вашия двигател.Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
Dodo 155 написа:TRE GAZELE написа:Здравейте! Братовчед ми почти се е решил да си сипва Castrol GTX High Mileage 15w40 на Типо 1.6i.e 93 год.,на 175000км.,негов познат (маслар) му го е препоръчал като доста добро за автомобили над 100000км.Аз съм слагал Magnatec, ама за това нямам си и представа.Ако някой го е карал нека сподели впечатления...Благодаря предварителноforza forever
Коментар
-
Добре,де.Защо не го смени това масло с друга марка,но пак 10w40,например Selenia Gold.Евтините масла ,не са качествени.Например може до 5000км да не дърпа масло,а от там нагоре да смуче по 1л. на 1000км.Това ще рече ,че маслото е боклук и са му свършили присадките,като е останало на базова основа почти.Ето затова е хубаво първо да се смени марката,а ако резултата е същия ,после вискозитета.Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
ivanko_rs написа:Добре,де.Защо не го смени това масло с друга марка,но пак 10w40,например Selenia Gold.Евтините масла ,не са качествени.Например може до 5000км да не дърпа масло,а от там нагоре да смуче по 1л. на 1000км.Това ще рече ,че маслото е боклук и са му свършили присадките,като е останало на базова основа почти.Ето затова е хубаво първо да се смени марката,а ако резултата е същия ,после вискозитета.http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Re: ре
gmg_service написа:Предваритрлно се извинявам,че използвам чужда тема. Скоро си купих Bravo 1.9 JTD,и дойде момента за обслужване.Предлагат ми масло Valvoline DURA BLEND 10W-40. Цената е добра(45лв ---5л). Selenia (68лв--4л).Мнения по въпроса?
Коментар
-
И понеже съм доста съкрушен и доста разстроен от последната катасрофа с Брава не че ви нападам ама покарайте си количките а не се возете и да говорим за разход на масло.Колкото повече са оборотите на мотора толова по голям разход на масло имате.Цитирам при 1,9 ТД 100 нормални граници до 800 гр на 1000 км при 1,8 16V 300 грFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар