Привет,наскоро закачих бравото си с едно OBD Bluetooth и ми изкара следните неща за разход:Fuel metering 6.19mg/iTotal Fuel quantity 6.45mg/iPre-injection fuel quantity 1.20mg/iвсичките на празен ход. Разполагам и с доста други данни. Въпросът ми е какво точно е това "i" и с каква формула мога да го обърна на литри на час (от там с текущата скорост ще го обърна и в литри на 100)? До колкото съм наясно горивото се впръсква на 2 пъти (1-во поколение Common rail) и предполагам pre-injection е първото впръскване, а injection 2-рото (основно), но много неща остават неясни и мъгляви.П.С. Нов съм тук така че добре заварили на всички и се извинявам ако не съм уцелил точния раздел за темата. От цялото ми четене из нета включително на БГ и ENG не намерих нужната информация, така че Вие сте на ход
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво е mg/i и как от тук да стигнем до L/h, L/100km или MPG
Collapse
X
-
i е съкратено от injection. Милиграм на впръскване е мерната единица, която виждаш. Тъй като в един 4-цилиндров двигател има 2 броя впръсквания на оборот, то можеш да сметнеш разхода на колата по следната формула:Х * (брой цилиндри / 2) * RPM * единица времеКато заместиш, получаваш, че колата ти харчи:6.45 мг/впр * 2 впр/оборот * 850 об/мин * 60 мин = 657 900 мг на час, или около 658 грама, което превърнато в литри е около 0.85 - 0.90 литра на час (не ми се смята, че забравих колко литра е 1 кг нафта). Тук, в нашия форум, сме обсъждали и коментирали тези изчисления, но не помня в коя тема беше.Ето в ТАЗИ ТЕМА можеш да видиш каква е скоростта ти при определени обороти на двигателя, в зависимост от предавката.
Реклама
Collapse
Коментар