Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Масло в водата???

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Масло в водата???

    Здравейте колеги,чудех се къде да постна темата и реших тук да го направя,извинявам се ако не и е мястото тук.Проблема е следния-миналата седмица като си проверявах нивото на водата в казанчето(колата е Пунто elx 75 1,2 1994)останових наличието на някакви слузести парцали в казанчето(не знам по какъв друг начин да го опиша,на такова ми прилича),източих на цяло водата с антифриза.Както съм го налял есента миналата година така си излезе.Малсото не ми е мръднало,от какво може да са се появили тези слузести полепи?!?!Като натъркам на пръста и изсъхнат и се ронят като прах,помагайте на какво се дължи тази щуротия?Благодаря ВИ предварително!

    #2
    С вода ли караш или с антифриз. Ако е вода може да се е получил котлен камък. Ако вътре в термостата имаш котлен камък - не е добре работата. Събирай пари за нов.Ако е антифриз - промиваш охладителната система и слагаш нов антифриз. Следиш какво му е състоянието за да разбереш дали наистина има проблем или е от качеството на антифриза.
    Bravo 1.6 / 16

    Коментар


      #3
      Не карам само с вода с антифриз,термостата е добре,сега пак гледам същата работа и след промита водна система,какво става не мога да разбера?!? Да си мисля ли,че е гарнитурата на водната помпа,?....

      Коментар


        #4
        промий системата, това са разни отлагания от антифриза и налепи по вътрешността на системата
        Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

        Коментар


          #5
          Значи да подразбирам,че може да не съм я промил като хората-ок уикенда които идва ще действам и да видим какво ще стане.

          Коментар

          Working...
          X