Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задни амортисьори - Брава?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Задни амортисьори - Брава?

Здравейте колеги,имам чувството че имам изтървал заден амортисьор - като карам по бързо и мина през неравност имам много неприятно разклащане на задницата - чак губя стабилност. При ниска скорост във завой ако има неравност - също се усеща много неприятно. За съжаление в Хасково няма стенд за измерването им. Не мога да видя дали са омаслени - има подкалници отзад. Някой от вас сменял ли е - какъв е ефекта, какви е сложил и колко им е цената за да се подготвя...Иначе като я разклатя на място не се люшка изобщо видимо... Спира веднага да се клати след първото поклащане. Твърда е - трудно я натискам надолу.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Аз също имах подобно усещане за нестабилност при неравности ,но отидох на стенд за амортисьори и се оказа че са в границите на нормалното.

Коментар

chuni написа:
      Аз също имах подобно усещане за нестабилност при неравности ,но отидох на стенд за амортисьори и се оказа че са в границите на нормалното.
      Ко ши праим тогава Пък адски много ме дразни тази нестабилност. Като карам с 120-130 и мина през неравност задницата се разлюшква, и аз без да искам малко врътвам волана (всички знаете колко е лек - добре за града ама за вискои скорости не е хубаво) и оттам нататък се наслава люсшнае на цялата кола - минималное ама аз си го усещам и се дразня - ами ако има неравност (дупка) във високоскоростен завой??? Все на тръни ли да стоя???
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

В твоя случай си направо за нови при мен колата не е чак толкова нестабилна.Така че ако имаш възможност направо сменяй.

Коментар

Вижте сега колеги, и аз имах същата не стабилност. Ходих на тест и се оказа,че предните са перфектни, задните са почти за смяна. Мен много ме дразнеше като вляза в завой и колата отива на е... страна. Викам тая работа няма да я бъде. Взех да се интересувам така като вас кво става. Реших да сменя задните амортисьори с газови AL-KO. Струват около 50-60 лв./брой от вносителя им. Като се качих на колата първия път ви казвам не си познах колата. Супер, нямаше люшкане, завоите си ги взимах почти нормално, защото все пак отпред нещо не се получаваше и колата повечко се накланяше като завивам наляво. Погледнах резултатите от теста и гледам преден десен амортисьор е най-добър и майтора каза,че е като нов. Един ден разклащам колата отпред и гледам бре десния амортисьор непотъва никак. Като заварен беше. Немърда. Викам си я да си гледате работа и на тестовете и си взех и предни газови WIKTOR - 98 лв./брой. Сложих ги и тях (с тях задължително сменете и тампона на Макферсона) и колата заспа на пътя. В завоите си влиза с 10 и повече км от преди и не се поклаща. Има доста теми по въпроса газови или газово-маслени или само маслени. Имаше един колега, който малко се беше поовлякъл и каза,че му паднали пломбите чак с газови амортисьори, но ще ви кажа,че това са прищевки и глезотии. Вземете си газови и си стоите като пичове на пътя, а не да се клатите като в лодка. Не са толкова твърди. Иначе и двете марки са добри и съм доволен до момента. Не знам колко ще издържат. Имат си гаранция, но коло беше не знам. Май около 6-12 месеца.Успех!

Коментар

Задните амортисьори се виждат много добре отдолу - все пак ще трябва да я вдигнеш на крик (или на канал)... Отделен въпрос, че и да не са омаслени, пак може да не работят както трябва - най-добре да се проверят на стенд.За цените - понеже и аз най-сетне се наканих да ги сменя (така я купих - с единия омаслен, сега май и вторият е заминал), да споделя: цените се движат между 50 и 100 лв./бр. В момента съм оставил колата да ги сменят - спрях се на ACDelco (газови).
            ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Към всички притежатели на Брава без да ги засягам карах брава с изпуснали задни амортис.после ги смених с маслени на Монро.Преди смяната завой с неравности просто много страшно задницата излита.След смяната малко подобрение но не съвсем внимавайте бравите си изхвърлят задницата при неравности явно има нещо не до бре направено или карайте по вниматрелно това е семеен автомобил ако искате да дърпате яко това е Браво.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Не само амортисьорите са причина за нестабилна задница. Доголяма степен зависи и от гумите - зимни, летни, всесезонни или за дъжд. Освен това, бих препоръчал и да се види сходимостта на четирите колела - реглаж. След смяна на носачи, амортисьори, щанги е препоръчително да се прави реглаж.Не съм съгласен с теб. Аз нямам проблем.

Коментар

Интересно мнение изказа моя майстор: Сменил амортисьори задни с Monroe и след поставянето се наложило да ги върне в магазина като некачествени. Единия му го подменли, а за другия си платил. Сервизите, в които сменят амортисьори Monroe според него умишлено не си купуват тестери. Не се обвързвам с мнение, само споделям.
                  Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996

Коментар

Ок доофиат връщам си част от думите назад защото сравнявам мареа комби със гуми 15х195х60 със брава със гуми 14х175х70,но все пак със всичко в границите предница и задница и нови амортис.пак задницата си е лека и се измята.
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
                    X