Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Премигва лампата за маслото.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Премигва лампата за маслото.

Колеги от няколко дни ми прави впечатление,че като работи колата на място (800 оборота) и лампата на маслото свети слабичко и премигва.Като подам газ угасва.В движение също не свети.Масло има.От какво може да е проблема?типо 1.4 моно
    Fiat Tipo
    Corsa b комби !

На студен мотор прави ли го, или само на загрял?
    Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

На загрял само. (отивам на ГТП,пожелавам си успех)
      Fiat Tipo
      Corsa b комби !

Коментар

Премери си налягането на маслото и виж тази тема - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...365&highlight=

Коментар

muns61 написа:
          Премери си налягането на маслото и виж тази тема - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...365&highlight=
          Темата я разгледах.А как се мери налягането на маслото ?
          Fiat Tipo
          Corsa b комби !

Коментар

Re: Премигва лампата за маслото.

pecata написа:
            Колеги от няколко дни ми прави впечатление,че като работи колата на място (800 оборота) и лампата на маслото свети слабичко и премигва.Като подам газ угасва.В движение също не свети.Масло има.От какво може да е проблема?типо 1.4 моно
            Не искам да те плаша но премигването при топъл мотор на празен ход говори за износени основни или биелни лагери !
            Brava td100 1999г.
            CIVIC 1,6 SOHC VTEC EH9 на части !
            http://besniq30.snimka.bg/automobile...9-td100.672971
            Форд Фокус 1.8 Тдди
            http://picbg.net/pic1.php?u_id=71529...84&i_id=688945

Коментар

Re: Премигва лампата за маслото.

besniq30 написа:
              pecata написа:
              Не искам да те плаша но премигването при топъл мотор на празен ход говори за износени основни или биелни лагери !
              Става въпрос за биелни лагери.Сега ще се поровя да видя цените на основните,биелните,пък и сегменти.Да видя дали си струва или да търся друг мотор направо.
              Fiat Tipo
              Corsa b комби !

Коментар

Ами ако е по-зле от твоя?

Коментар

muns61 написа:
                  Ами ако е по-зле от твоя?
                  Toчно това ме притеснява,че е въпрос на късмет.Основни лагери 30лвБиелни 30лвСегменти 80лвГарнитура 20-25лвИ това проверих набързо само на едно място.Не са скъпи частите на този мотор,само трябва да видя кой ще свърши работата.
                  Fiat Tipo
                  Corsa b комби !

Коментар

И към тия пари си прибави евентуално и някакви за шлайф на вала,който е задължително да се измери.Може да излезе на следващ ремонтен размер дори и да не е надран...може и да е добре ама кой знае-микромера ще си каже последната дума.Цилиндрите също те съветвам да измериш-така и така е отворен,а и после ако сложиш нови сегменти 80.5мм да не се чудиш защо маслото го гори.Има си също допуски и ако ги надхвърля трябват нов размер бутала...Ремонта може да си го извършиш и сам особено ако се състои само в подмяната на лагери/сегменти.Трябва ти просто един динамометричен ключ и моментите на затягане.Скоба за сегментите може да си направиш от ламарина.Другото е някой друг приятел за помощ от време на време и да си лафите п.с: ако съм на теб ще разпилея и главата за напасване на клапаните и смяна на гумички-те са има няма 10лв.така поне си гарантираш за няколко хиляди км. безпроблемна работа на двигателя
                    EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                    Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

смени първо маслото а в прочем на колко км е от смяната му защото ми се струва че му е паднал вискозитета и затова лампата свети
                      Bravo 1.9d 97г

Коментар

nsn написа:
                        смени първо маслото а в прочем на колко км е от смяната му защото ми се струва че му е паднал вискозитета и затова лампата свети
                        Маслото е за смяна.Поръчал съм ТОТАЛ минерално (с 100% немски произход) и ще видим дали ще свети пак.
                        Fiat Tipo
                        Corsa b комби !

Коментар

Гаранция е от маслото (да не се изказвам силно, но съм бая сигурен). Аз моята като я купувах ми примигваше по същия начин. Даже на моменти светеше постоянно. Като позагрееше се оправя. Още на следващия ден го смених и от тогава почти 3 години не е примигнала нито веднъж. Е като изключим при палене де. така, че сменяй първо и тогава хвъляй торбите с пари. А и междодругото вече маслата не са като преди. аз карам на селения и я сменям дори малко преди определените километри и всякя година все по-рано и по-рано се променя звука на двигателя. Той е един специфичен като на старо масло (ня знма как точно да го опиша). Та си подбери наистина добро масло за следващия път.А и за всеки случай ей така докато с чудиш какво да правиш тия дни, хвърли едно око на датчика и буксата за маслото.
                          Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                          182A4.000 IAW49F
                          LPG - Lovato EasyFast
                          ----------------------------
                          "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Да и аз съм първо да смениш маслото и да погледнеш датчика и буксата,ако не се оправи тогава пръскай мотора.
                            Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Колега, не се мятай на върбите сам, вземи една добавка за маслото за промивка на ДВГ. Налей я преди да смениш маслото и покарай, колкото пише в инструкцията на добавката с нея. После наливай само СЕЛЕНИА, като за твоя ДВГ, това масло си съдържа добавки против отлагане на клей и други мизерии. Бягай от немски масла, не стават. Ако твърдо държиш да бягаш от Селениа ( което според мен си е голяма грешка ) поне вземи някакво френско. Мой познат с АУДИ щеше като теб да прави основен ремонт по същата причина, оказа се от ланяни масла целия проблем. Натрупани мизерии в картера - най-вече клей, не позволяваха на помпата да засмуква достатъчно масло. Човека си почисти картера и грижите изчезнаха. Сега кара АУДИ-то ъс Селениа Голд и е супер доволен. Не знам защо тук в то форум, почти никой е уважава тази марка масло, но то си е наистина добър избор. Не е на-великото, но е на много високо ниво.
                              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Working...
                              X