Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко време след покупка на кола трябва да се смени талона

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да доуточня - колата е с бургаски регистрационни номера и не искам да ми сменят номерата. Няма смисъл да давам още 50-60 лв.Моята е цел е единствено смяна на регистрационния талон.
    Сега: Пунто 1,7 ТД ЕЛХ
    Преди: Браво 1,6 16в SX

Коментар

donnna написа:
      dfxc573 не искам да се заяждам, ама законите всеки, включително и аз ги чете като дявола евангелие...тъй, че не са решили - не са му стъжнили живота на колегата!!!и за твоя информация - дори и да имаш нови табели се издава нов талон на автомобила! т.е. прави се нова регистрация, дали ще му искат смяна на регистрационните табели - тва вече не знам, но при смяна са собственоста задължително се минава " на канала" и после се издават нови талони - голем и малък.........
      тук за част от нещата си прав ,но прави разлика между първоначална регистрация и пререгистрация.А относно четенето на закона не всички го четат като теб нека колегата след като приключи да пише как е минало и ако са го санкционирали, което не му го пожелавам да пише по кой член са го порязали.Мисля , че по този въпрос няма какво повече да се каже. А за по сигурно ,че не четем стари редакции виж тук:http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2134649345
      Да попиташ може да бъде моментен срам, но да не попиташ и да останеш невеж, е доживотен срам.
      Brava 1.4 12V SX

Коментар

Колеги,аз малко да вкарам офтопик...то може и да не е,де....по талон моята каляска е без номер на двигател,това може ли да създаде някакви проблеми при пререгистрацията,която ми предстои? А аз освен талон,трябва и номера да сменям...и то утре,щото изтичат точно 2 седмици

Коментар

не знам ти как ще минеш, ама свако ми има 1 рено 5 на 20 и косур години. сложи му нов мотор, щото стария беше сдал багажа и не подлежеше на ремонт... право да си кажем, то реното не беше за ремонт ами за моргата, ама още се търкаля по улиците и отиде да си сменя номера - с нов със синя лента...спря му се тока от проблеми!!! накрая май с черпавка се размина...той номера на двигателя беше на някаква ламаринка закачена на него и сменя ламаринки лепи със силикон - грозна картинка... дано да нямаш проблеми... щото аз като регистрирах моята кола се засяках с моя инструктор - и той сменя номерата на учебната... та ми обяснява - имал 1 познат в КАТ и го молил да мине без да чака - онзи категорично отказал, щото много душили вътрешния им контрол... тва 1 месец преди да гръмне аферата в София..пък сегя сигурно е ад - може да гледат и номера на чистачките дали съвпада
          Fiat Punto 1.1-Синята птица
          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

edgecrusher написа:
            Колеги,аз малко да вкарам офтопик...то може и да не е,де....по талон моята каляска е без номер на двигател,това може ли да създаде някакви проблеми при пререгистрацията,която ми предстои? А аз освен талон,трябва и номера да сменям...и то утре,щото изтичат точно 2 седмици
            Да не те плаша обаче: http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=8592
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

blato написа:
              Колата си е с напълно редовни номера и талон. Подал съм заявление в КАТ с приложено копие на договора. Но не съм минал канала за да ми сменят талона на мое име.
              14 дена не си ги просрочил щом си подал вече сичко на другите гишета. Споко - канала можеш да го минеш в някой следващ ден. Аз съм питал изрично служителките щото и мен ме плашеше глобата.
              Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
              http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Колеги, налага се да продавам един служебен автомобил. Има ли разлика ако го продаваш след това на фирма или на физ. лице и трябва ли да има договор освен фактурата за продажба?
                Брава 1.6 16V ELX
                Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Коментар

bright написа:
                  Колеги, налага се да продавам един служебен автомобил. Има ли разлика ако го продаваш след това на фирма или на физ. лице и трябва ли да има договор освен фактурата за продажба?
                  Задължително трябва да има договор и то с нотариална заверка на подписите! В противен случай сделката е недействителна, защото не е извършена в предписаната от закона форма!Това се отнася за всички МПС вкл. и моторите!А разликата е, че физ. лице няма да иска фактура!
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

И задължително след кат в данъчното защото там срока е 2 месеца и ако го пресрочиш глобата е 20-200 лв аз минах само с 20 защото не съм им казал :D навреме сега като сменям гаджето пак ще им се обадя да не ме глобят
                    HONDA I-VTEC

Коментар

Колегата си купи кола наскоро и със сигурност беше пресрочил двете седмици и нямаше проблем. Но беше отишъл на гишетата и лелката му казала да мине когато може на канал 3. Караш колата вечерта и я спираш пред входа на каналите. И на другата сутрин отиваш. Поне колегата мина за два дни, ама вика ’да знаех да я оставя вечерта на единия ден и на другия само да ида’...
                      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Благодаря на всички за съвета и за евентувалната икономия от глоби!
                        Брава 1.6 16V ELX
                        Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Коментар

Working...
                        X