От скоро забелязах че когато колата работи бензиновата помпа се чува че не работи равномерно. Имам предвид че оборотите и по време на работа се менят, а като ниво на шум не е по-шумна от преди. Колата е с газов инжекцион , карам я на бензин ,но се притеснявам ,че ако се развали помпата няма как да карам и на газ дори, а това ще е крайно неприятно ако се случи някъде. Мога ли по някакъв начин да "спася" помпата или да купя друга и да я хвърля в Габажника. Колата иначе работи добре, когато е в движение. Колата е 99 г и няма бензинов филтър !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бензинова помпа пътник . Брава 1,6
Collapse
X
-
Не се знае колко ще изкара.На бравото на приятел помпата се чува да вие като куче и кара така от година.Мисля ,че и Фобос би трябвало да има аварийно палене директно на газ.....новия софтуер след 40та версия разполага с авариино палене на газ процедурата е следната: натиска се бутона за превключване "газ-бензин" и се задържа дава се на контакт при което светодиода трябва да светне зелено и се пали. Трябва да се направи забележка, че тази процедура е само за аварийно палене като броя на всяко палене се записва в памета на компютъра това се налага защото газта когато не е подгрята може да доведе до дефектиране на механични компоненти.
Коментар
-
Да Фобоса има авариино палене на газ като се задържа бутона на ключето дава се на контакт и се пали, гледай да е на топъл мотор или поне колата да е напечена от слънцето че иначе ще я задавиш.Обаче зависи как ти е вързан ГИ, моя беше вързан така че като ми изгоря помпата, не можах да запаля принудително на газ защото нямаше ток на дюзите.Помпата трябва да се чува. А дали е пътник не е ясно.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Ами фобоса е на над 5 години и е от първите, имам книжка към него, но няма никъде информация в нея ,че може да пали на газ. Преминаването в 3-те режима на работа става с 10 секунди задържане на бутона ,с който се преминава от газ на бензин, други бутони няма. Помпата се чува ,че работи вече поне от 2 години, но едва сега забелязах, че работи неравномерно. Вече идва въпроса като се сменя каква да е другата-нова (съответно и кква марка) или 2-а ръкаPlay Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
Твърдо Walbro, от морга, ако ти идва скъпа нова. Филмът с нова Hoffer съм го играл и не го пожелавам на никой. Имах тема преди 3-4г във форума по въпроса и бях дал някои улеснения в нея за безпроблемна смяна. Имаше някви чалъми... по спомен е важно да се обере налягането, да не те улее и тебе и багажника - разкачаш тока от кошницата и въртиш да палиш, хубаво е да имаш едно 20л поне в резервоара, ако не искаш после да събориш 2 акумулатора преди да запалиш и такива... най-лесно отиваш в морга и на място сменяш цялата кошница(за 5 мин е цялата работа и ще ти сикат сигурно 40-50лв.)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар