Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бензинова помпа пътник . Брава 1,6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Бензинова помпа пътник . Брава 1,6

От скоро забелязах че когато колата работи бензиновата помпа се чува че не работи равномерно. Имам предвид че оборотите и по време на работа се менят, а като ниво на шум не е по-шумна от преди. Колата е с газов инжекцион , карам я на бензин ,но се притеснявам ,че ако се развали помпата няма как да карам и на газ дори, а това ще е крайно неприятно ако се случи някъде. Мога ли по някакъв начин да "спася" помпата или да купя друга и да я хвърля в Габажника. Колата иначе работи добре, когато е в движение. Колата е 99 г и няма бензинов филтър !
    Play Golf ,but not drive golf!!!
    Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
    C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Ами да, за смяна е. Бензинова помпа след запалване на колата не трябва да се чува, камо ли пък да се чува и да бръмчи неравномерно.

Коментар

Не се знае колко ще изкара.На бравото на приятел помпата се чува да вие като куче и кара така от година.Мисля ,че и Фобос би трябвало да има аварийно палене директно на газ.
      ....новия софтуер след 40та версия разполага с авариино палене на газ процедурата е следната: натиска се бутона за превключване "газ-бензин" и се задържа дава се на контакт при което светодиода трябва да светне зелено и се пали. Трябва да се направи забележка, че тази процедура е само за аварийно палене като броя на всяко палене се записва в памета на компютъра това се налага защото газта когато не е подгрята може да доведе до дефектиране на механични компоненти.
      Та карай си така,а като изгори помпата си търси друга.
      FIAT FORUM BULGARIA
      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Да Фобоса има авариино палене на газ като се задържа бутона на ключето дава се на контакт и се пали, гледай да е на топъл мотор или поне колата да е напечена от слънцето че иначе ще я задавиш.Обаче зависи как ти е вързан ГИ, моя беше вързан така че като ми изгоря помпата, не можах да запаля принудително на газ защото нямаше ток на дюзите.Помпата трябва да се чува. А дали е пътник не е ясно.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Ами фобоса е на над 5 години и е от първите, имам книжка към него, но няма никъде информация в нея ,че може да пали на газ. Преминаването в 3-те режима на работа става с 10 секунди задържане на бутона ,с който се преминава от газ на бензин, други бутони няма. Помпата се чува ,че работи вече поне от 2 години, но едва сега забелязах, че работи неравномерно. Вече идва въпроса като се сменя каква да е другата-нова (съответно и кква марка) или 2-а ръка
          Play Golf ,but not drive golf!!!
          Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
          C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Твърдо Walbro, от морга, ако ти идва скъпа нова. Филмът с нова Hoffer съм го играл и не го пожелавам на никой. Имах тема преди 3-4г във форума по въпроса и бях дал някои улеснения в нея за безпроблемна смяна. Имаше някви чалъми... по спомен е важно да се обере налягането, да не те улее и тебе и багажника - разкачаш тока от кошницата и въртиш да палиш, хубаво е да имаш едно 20л поне в резервоара, ако не искаш после да събориш 2 акумулатора преди да запалиш и такива... най-лесно отиваш в морга и на място сменяш цялата кошница(за 5 мин е цялата работа и ще ти сикат сигурно 40-50лв.)
            The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
            Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
            Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Working...
            X