Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Магазин за авточасти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Магазин за авточасти

Кажетe ми магазин, от който мога да си купя съединител(пълен комплект или отделните части) за Fiat Bravo 1.6 16V. Благодаря предварително. :D
    Fiat Bravo SX 1.6 16V

http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=3510
    ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Благодаря ти много бате. Искам да питам и нещо друго. Искам да сменя съединителя, защото ми се скъса жилото и майстора ми каза, че съединителя също трябва да се смени, защото ще продължи да къса жила. Вярно ли е това? И друго. Когато запаля колата и включа на задна скорост, предавката си влиза без проблем. Обаче като си карам и спирам примерно някъде, за да паркирам и включа на задна се чува много гадно пристъргване или хъркане. Не знам как точно да го обясня. Също понякога като съм спрял на кръстовище и включа на първа от освободена пак се чува това пристъргване, но това е много рядко. Възможно ли е да се е изронил някой зъб от скоростната кутия? Ако някой е имал подобен проблем нека да каже. Защото, ако е само съединителя няма проблем, но ако цялата скоростна кутия е за смяна, много зле. Благодаря ви предварително. :D
      Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

megamuscle написа:
        Благодаря ти много бате. Искам да питам и нещо друго. Искам да сменя съединителя, защото ми се скъса жилото и майстора ми каза, че съединителя също трябва да се смени, защото ще продължи да къса жила. Вярно ли е това? И друго. Когато запаля колата и включа на задна скорост, предавката си влиза без проблем. Обаче като си карам и спирам примерно някъде, за да паркирам и включа на задна се чува много гадно пристъргване или хъркане. Не знам как точно да го обясня. Също понякога като съм спрял на кръстовище и включа на първа от освободена пак се чува това пристъргване, но това е много рядко. Възможно ли е да се е изронил някой зъб от скоростната кутия? Ако някой е имал подобен проблем нека да каже. Защото, ако е само съединителя няма проблем, но ако цялата скоростна кутия е за смяна, много зле. Благодаря ви предварително. :D
        Или не натискаш педала на съединителя докрай или съединителя си е отишъл! Ако го смениш и положението е същото - най -вероятно са прецакани синхронизаторите на съответните скорости, но дали подлежат на ремонт - да каже, който знае.
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Ако се наложи смяна на съединител - най-доброто решение е да напишеш лично съобщ. на hit-ko (Христо) изненадваши цени и добро качество - пък и частта идва до вратата ти! Успех
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
            Или не натискаш педала на съединителя докрай или съединителя си е отишъл! Ако го смениш и положението е същото - най -вероятно са прецакани синхронизаторите на съответните скорости, но дали подлежат на ремонт - да каже, който знае.
            Благодаря ти много за отговора. :D
            Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

megamuscle написа:
              kiro_of_the_day написа:
              Благодаря ти много за отговора. :D
              И натискай съединителя винаги до ДУПКА !!! Много ниско отлепя на моето браво и ако не съм го натиснал ама до дупка даже неще да вкара и скорост!
              Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
              Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.

Коментар

megamuscle написа:
                .....Искам да сменя съединителя, защото ми се скъса жилото и майстора ми каза, че съединителя също трябва да се смени, защото ще продължи да къса жила. Вярно ли е това? И друго. Когато запаля колата и включа на задна скорост, предавката си влиза без проблем. Обаче като си карам и спирам примерно някъде, за да паркирам и включа на задна се чува много гадно пристъргване или хъркане...............
                Моя съеденител също си е тръгнал, и след отпускарския сезон ще го сменям... та при мен е същата боза - къса се жилото няколко пъти... не знаех, че може да е заради съеденителя, но исках да кажа друго всъщност - първия път като си смених жилото си центровах педала така че да ми отлепя ниско, т.е. удобно за крака, но тогава почна да хърка точно както ти го казваш - на задна много зле, а на първа понякога като си на светофара и изведнъж тръгват всички, а ти не можеш да бутнеш на първа, и се налагаше рязко отпускане на педала и после пак натискаш и вече някак си влизаше.... Изкарах така 1-2 дена и тогава понатегнах жилото, така че педала се качи доста (неудобен), но сега като го натиснеш до край поне си влизат скоростите нормално... въпреки, че после реалната му функция да отлепя е в последните 1-2см от хода му...
                Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                --- в сърцето завинаги... ---
                Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

и моя съединител си заминавапедала е твърд и отделя високосигурно и при вас е такабях питал Кира Алфата колко струва съединителябеше казал нещо от сорта на 160 или 180 леваако някой ще сменя - може да се обърне към неготелефона му го има из форумацените за труд са доста ниски, а работи много добре
                  2015 Renault Megane Expression GT
                  2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                  Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sandeto написа:
                    Моя съеденител също си е тръгнал, и след отпускарския сезон ще го сменям... та при мен е същата боза - къса се жилото няколко пъти... не знаех, че може да е заради съеденителя, но исках да кажа друго всъщност - първия път като си смених жилото си центровах педала така че да ми отлепя ниско, т.е. удобно за крака, но тогава почна да хърка точно както ти го казваш - на задна много зле, а на първа понякога като си на светофара и изведнъж тръгват всички, а ти не можеш да бутнеш на първа, и се налагаше рязко отпускане на педала и после пак натискаш и вече някак си влизаше.... Изкарах така 1-2 дена и тогава понатегнах жилото, така че педала се качи доста (неудобен), но сега като го натиснеш до край поне си влизат скоростите нормално... въпреки, че после реалната му функция да отлепя е в последните 1-2см от хода му...
                    Значи и аз съм същия като теб. Питах в магазина на бул. Стамболийски 155 (защото отзивите за там са най-добри) и целия комплект съединител излиза 130лв. Марката е JSP или нещо подобно ми каза човекът. Да ви попитам добра ли е цената и какво ще кажете за марката.
                    Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

megamuscle написа:
                      .......Значи и аз съм същия като теб. Питах в магазина на бул. Стамболийски 155 (защото отзивите за там са най-добри) и целия комплект съединител излиза 130лв. Марката е JSP или нещо подобно ми каза човекът. Да ви попитам добра ли е цената и какво ще кажете за марката.
                      Ами аз някде май месец се разходих по Симеон - не че съм толкова луд да си купя от там нещо, а просто си търсех едни дреболии и реших да питам как са цените за съеденителите за да почна да свиквам с мисълта колко ще ми струва удоволствието... та там за пълен ремонтен комплект ми предлагаха масово два вариянта - единия някакъв турски май за 70лв и италянски за 130лв... марка не си спомням нито на едните, нито на другите... За сега обаче като чета мненията на колегите от форума съм решил да си го поръчам от хит-ко...

Коментар

това за късането на жилото-къде го къса

Коментар

pugsy написа:
                          Какво имаш предвид под къде го къса.
                          Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

pugsy написа:
                            Ами при мене първия път се счупи пластмасовата скоба при педала в купето, втория път обаче се откъсна цялата скоба от жилото на същото място, и тогава взех оригиналното жило и с малко здрава тел оформих подобен профил и с натягаща се скоба го хванах за остатъка от профила на жилото и сега така си карам от около месец-два...

Коментар

Working...
                            X