Здравейте колеги ! Наскоро имах проблем с мойто Браво - сменях гарнитура на главата , имаше доста масълце в охладителната система ! Оправих този проблем,но сега се чудя как да прочистя охладителната?Пробвах с една добавка,която горещо ми препоръчаха като най-добра , имаше някакъв ефект , но....... пак е затлачено. Та по темата имам два въпроса: 1. Дайте идея как най-добре и с какво да изчистя остатъците от маслото в цялата система. 2. Възможно ли е от това да има някъде запушване,защото датчика за температурата на водата при работен режим си стои на 2 чертички над средата и рядко пада до 1/2. Като пусна климатика скача до 4 чертички нагоре, малко под червените.Това е при градско каране. Иначе перката си работи нормално в двата режима.Възможно ли е проблема да идва и от термостата или си е нормално за този модел? Направо изпитвам ужас да не я прегрея пак !!! Като карам очите ми все на тази стрелка си стоят.... Предварително благодаря на всички отзовали се по темата !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с почистване на охладителната система на Браво
Collapse
X
-
... може и термостат да е... може да ти е позапушен радиатора... може и датчика за температурата да е.... може и някоя земя да не ти дава добър контакт (но ако е това, показанията ще ти се променят значително при пускане на някой голям консуматор, например вентилатор на парното)....п.п.А как точно и с каква добавка си чистил охладителната система?Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
-
Маслените налепи по стените на охладителната система силно влошават отдаването на температурата,съответно ако има мазни налепи по тръбичките на радиатора,то охлаждането на течността е силно затруднено.Съвета ми е да си източиш охлаждащата течност,да налееш вода смесена с някакъв обезмаслител(консултирай се в някой магазин за почистващи препарати).Остави да поработи двигателя докато загрее до работна температура,за да отвори термостата и да поработи и така,за да прочисти радиатора.Източваш я и наливаш нова течност.Може да повториш процедурата няколко пъти в зажисимост от това колко е омаслена системата.Предполагам ще е добре изтакането да стане докато е отворен термостата,за да изтече всичко напълно.
Коментар
-
peho написа:Маслените налепи по стените на охладителната система силно влошават отдаването на температурата,съответно ако има мазни налепи по тръбичките на радиатора,то охлаждането на течността е силно затруднено.Съвета ми е да си източиш охлаждащата течност,да налееш вода смесена с някакъв обезмаслител(консултирай се в някой магазин за почистващи препарати).Остави да поработи двигателя докато загрее до работна температура,за да отвори термостата и да поработи и така,за да прочисти радиатора.Източваш я и наливаш нова течност.Може да повториш процедурата няколко пъти в зажисимост от това колко е омаслена системата.Предполагам ще е добре изтакането да стане докато е отворен термостата,за да изтече всичко напълно.Фиат Браво 1.6 16V 97г. газ , климатик
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар