Вчера като се връщах от морето при тези горещини от 35 до 40 градуса през цялото време стрелката на температурата ми беше над половината с включен климатик и скорост 120 до 150 км/ч ако някой е пътувал вчера при подобни условия нека да сподели как е било при него.А ето и снимка на уреда малко е размазана защото снимах на магистралата с около 160 км/ч.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Показание на уреда за температура на охлаждащата течност
Collapse
X
-
Явно ще е от климатика, защото на мен днес при 36 градуса навън ама без климатик в града ми беше около 1 до 2 чертички над средата. А като засилих на околовръстното падна една черта под средата.А на теб при тези скорости не ми се струва нормално да държи такава висока температура.Сега: Пунто 1,7 ТД ЕЛХ
Преди: Браво 1,6 16в SX
-
И при мен като влязох в града а и при скорост 90/110 км/ч стрелката си беше в средата.това показание на снимката беше при по високи скорости а най-вече като стъпих на магистралата/Тракия/ там към 15 часа вчера на слънце сигурно беше 50 градуса, казвам го защото като спрях на ОМВ-то просто беше някакъв ад от вън имах чуството че влизам в пещ.
Коментар
-
Колеги,не забравяйте,че при скорости над 120 има голямо въздушно съпротивление и двигателя се товари доста.Като сложиш климатика и най-вече външната температура-резултата е налице.На моята Темпра/ без климатик /тия дни показанията са 90 и понякога една черта отгоре.Обикновенно съм на една черта под 90 и рядко 90 и нагоре.Така,че едва ли трябва да има някакви съмнения за нередности в охладителната системе.УспехFiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW
Коментар
-
sev написа:аз пътувах по-раноно като стана към 11 часа и при скорост около 130 стрелката беше малко над средатавсичко е нормално
Коментар
-
http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=8251но явно си имал подобни проблеми и с Темпрата преди да си вземеш Бравата... http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=7816Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Малко преди средата и на нея,зависи от горещината навън и как и къде карам.Когато включа климатика показанието минава малко над средата,но не чак колкото твоето.Обаче при мен си мисля че климатика не работи много добре,трябва му допълване сигурно и от това си мисля,че не отделя много голяма температура отпред пред радиятора за охлаждане на антифриза,заради това може да не ми се качва толкова температурата,а и не съм карал в големите горещини дълго време.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар