Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със скоростния лост на Фиат Браво ЖТД

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със скоростния лост на Фиат Браво ЖТД

Здравейте колеги, появи ми се от няколко дни следния проблем: като карам на 1-ва или на 2-ра и изключа от скорост, лоста не се връща сам в изходно положение между 3-та и 4-та, а си остава като заседнал между 1-ва и 2-ра. Като го бутна и се намества, но като че ли закача на нещо като зъбче или поне така го усещам като го бутна. Какъв може да е проблема?
    Fiat Bravo JTD '99

Жилата на скоростите. Смазваш ги и решаваш проблема до следващо смазване.
    Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
    Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

Лоста ти лагерува в една пластмасова планка и тя се чупи понякога- сменя се отдолу- значи- гърнето пречи и още една ламарина и тогава се сваля- струва около 50 лв.
      Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Втора употреба ако намеря няма ли да ми свърши работа?
        Fiat Bravo JTD '99

Коментар

Уф и мен ме сполетя същото днес. От няколко дни след големите локви забелязвам че по трудно се връща, снощи наджапах в една много дълбока и сега се движи даже с ръка трудно хоризонтално.Къде се смазва тая гадост?
          http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
          Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
          FIAT БРАВО 1.2 16v
          ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
          FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Днес направо все едно се откачи, на мястото на първа и втора са ми трета и четвърта, задна не мога да включа също. Едвам се прибрах, тръгвал съм на трета от стоповете. Лоста си се движи свободно все едно е разкачен! И всичко стана като спрях пред един магазин и после да изключа на свободна ама на
            Fiat Bravo JTD '99

Коментар

Също така проблема може да е от една вилка на избирача където са закачени жилата , която с времето оксидира и почва да се мести трудно лоста. Проблема се отсранява като дадената втулка се свали , почисти добре с шкурка и след това с малко гресчица и всичко заспива
              Fiat Cinquecento 1.2 Sporting - на скрап
              Fiat Punto 1.6 Cabrio - тоталка
              Fiat Bravo 1.8 GT

Коментар

Избирача на скоростите е излязъл от леглото или си го счупил.

Коментар

Аха, отгоре ли се сваля или трябва на канал да го разглобя и като цяло трудно ли става цялата история - т.е. сам човек бързо ли ще се справи или е голяма занимавка?
                  Fiat Bravo JTD '99

Коментар

Отгоре е, на няколко болта, ама си е пипкава работа, аз не бих се захванал.

Коментар

Да, пластмасата се е спукала и целия лост играе в нея. Ще трябва смяна с нова.
                      Fiat Bravo JTD '99

Коментар

Working...
                      X