Пробвахме с два вида накладки, затваряме барабана и завиваме два болта от джантата. После аз се напомпвам и се набирам яко на педала, а един приятел прекарва щанга през двата болта и почва стъпва на щангата и да подскача - колелото се завърта трудно но все пак се завърта от тежест около 80кг, не държат спирачките. С ръчната държи повече и колелото се върти по-трудно с щангата. Пробвахме и със запален двигател, вярно че не изчаках повече от 10 сек сервото да качи налягане, но колелото се въртеше адски лесно с натиснат докрай педал. Сменил съм спирачната течност с чисто нова BOSCH DOT 4, два вида накладки пробвах... и съмненията са ми:- износени барабани (колата е на 177000км, сигурно са си оригиналните)- спирачна помпа (защото с ръчната държи повече)Довечера ще меря барабаните със шублер, че снощи не остана време и въпросите са ми колко струват нови барабани и спирачна помпа и има ли някои марки и магазини към които да се ориентирам в Бургас?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задните спирачки не държат
Collapse
X
-
Спирачните цилиндърчета са смазани и се движат перфектно. По маркучите не мисля, че имам проблем поради следния факт - като слагам барабана накладките естествено не са наместени идеално и барабана се върти трудно на ръка. След малко напомпване и отпускане накладките се наместват, течността се връща обратно и барабана се върти с един пръст все едно е лагер. Значи течността се движи без проблеми. Това кантарче само не знам къде да го търся и още повече как се настройва, а и то влияе ли се от това че колата е вдигната на крик (под пружината на задната гума)?Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
spark написа:Спирачните цилиндърчета са смазани и се движат перфектно. По маркучите не мисля, че имам проблем поради следния факт - като слагам барабана накладките естествено не са наместени идеално и барабана се върти трудно на ръка. След малко напомпване и отпускане накладките се наместват, течността се връща обратно и барабана се върти с един пръст все едно е лагер. Значи течността се движи без проблеми. Това кантарче само не знам къде да го търся и още повече как се настройва, а и то влияе ли се от това че колата е вдигната на крик (под пружината на задната гума)?Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
spark написа:Това кантарче само не знам къде да го търся и още повече как се настройва, а и то влияе ли се от това че колата е вдигната на крик (под пружината на задната гума)?
Коментар
-
spark написа:а и то влияе ли се от това че колата е вдигната на крик (под пружината на задната гума)?Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
BlueStorm transforms . . .
. . . !!!
Коментар
-
BlueStorm написа:spark написа:а и то влияе ли се от това че колата е вдигната на крик (под пружината на задната гума)?Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар