Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем след ремонт

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

GaTio2 написа:
    лошият късмет не ни напусна :D... майстора, погледнал съединителя, защото нещо стържеше ли как да го обясня и казал, че трябва смяна на жилото на съединителя или нещо такова и 145лева ремонт... викат по-добре сега да се прави, че после ако иска да се прави трябва да се маха целия двигател и още 100лева
    Човече тези яко се бъзикат с вас.Ама вземи и ти малко понаучи,за да не ви свалят кожите до кокала.За жило на съединител НЕ СЕ СВАЛЯ ДВИГАТЕЛ.Хората цели съединители сменят и взимат за труд по 100 лева,какви са тия майстори дето си намерил.Тая кола ти струва колкото две такива.
    Fiat 1.4 12V
    Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
    Да си втори значи да си първи сред загубилите.
    Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

Излъгал съм Ви извинявайте, феродов диск ще сменят и не знам какво още... не е само жило не знам 146лв. само частите... 3части комплект, мисля че ми каза брата се продават
      Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

За смяна на съеднинител също не се сваля двигател.Само скоростите ,а на някои коли може и те да не се свалят.И как така изведнъж се оказа,че и съединителя е за смяна.
        Fiat 1.4 12V

Коментар

146 лв комплект е менте на ментето. Как разбрахте, че е за смяна?
          Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Ами не знам, майстора така каза. Докато бил махнат стария двигател отворил там и видял и казал, че около 1000км ще издържи и после ще трябва смяна. Не разбирам от такива неща

Коментар

Неам думи...

Коментар

Ще видя да говоря с брата, да пита един друг майстор, да видим какво ще каже, защото така по вашите думи излиза, че тоя ни лъже, но може би пак е за смяна

Коментар

Бе той може да е за смяна, ама като беше свален мотора, кой да гледа!Явно са разбрали, че не отбирате хич и ви клатят яко.

Коментар

Не си ме разбрал, мотора старият е махнат, и той е видял съединителя преди да сложи новия и вика на брата по-добре сега да правя, защото после ако дойдеш пак почвам от 100лева нагоре само за махане на двигателя... Демек казал му е по-добре ся, докато е разглобена

Коментар

GaTio2 написа:
                      Не си ме разбрал, мотора старият е махнат, и той е видял съединителя преди да сложи новия и вика на брата по-добре сега да правя, защото после ако дойдеш пак почвам от 100лева нагоре само за махане на двигателя... Демек казал му е по-добре ся, докато е разглобена
                      Колега, една смяна на съединител е 80-100-120 лв за труд и двигател не се маха! По-добре не се хвърляй и това да правиш, защото за 145 лв незнам какво ще ти сложат, но няма да е съединител, който ще те изкара до края на годината. По-добре оправи си другите неща, пък съединителя го оправи по-нататък. Освен ако нямаш едни излишне пари за даване. Решението е твое, но си тръгнал по четри цифрена спирала, от която не виждам да излезеш скоро.

Коментар

Казвате ми, че е по-евтино да сменя цял съединител от колкото, частите в него така да го наречем... и че може да се смени без махане на двигател?

Коментар

GaTio2 написа:
                          Казвате ми, че е по-евтино да сменя цял съединител от колкото, частите в него така да го наречем... и че може да се смени без махане на двигател?
                          Колега не разбираш ли,че ви клатят тия ама много лошо понеже са видяли,че не разбирате.Или смени майсторите или поне се консултирай и с други.Ти толкова затъна с тоя ремонт,че набутвацията до тук е направо изумителна.
                          Fiat 1.4 12V

Коментар

GaTio2 написа:
                            Силно не ти препоръчвам да смениш само феродов или само притискателен диск. Комплект съединител - феродов диск, притискател и лагер е 200, 200 и нещо лева от читава марка, а ако се разтърсиш с познати и малко отстъпка сигурно ще го докараш и до малко под 200 лв. Труд за смяната ще ти е 100 лв и за да се смени съединителя се сваля само скоростната кутия, а не целия двигател.Защо не ти препоръчвам да сменяш едно по едно нещата, защото ако феродовия си е заминал, то и притискателят ще си замине скоро и лагерът също. Абсолютно няма смисъл, защото сега ще дадеш 145 лв, а към Нова година ще дадеш отново пари за цял нов комплект и за труд. Виж оправи си проблемите по мотора, да заработи всичко като хората и тогава ще коментираме съединителя кога стърже, как стърже и прочее. В момента си ви хванали като стар чувал и тупат ли тупат яко. И най-добре ако ти е разглобено там всичко, направи малко снимки да видим как изглежда този съединител, че ми стана адски любопитно!

Коментар

Брат ми, е ходил вчера сутринта и вика че всичко било ръждясало до неузнаваемост, този лагер дето викаш бил затегнал и не се въртял и стържи по феродовия диск, май така беше . Ще видя да покажа на брата темата, защото след час отивам на екскурзия и няма да мога да Ви отговоря, та да реши какво да прави... Благодаря Ви! П.С. Огледах в Аxm и най-евтиния комплект съединител е 228,50. Погледнах ги по отделно частите и имаше по 3 продукта, като сметнах средния по хубост, общо излезе 138лева някъде

Коментар

Не се подлъгвай по ниската цена на Mecarm, ако такъв ти предлагат, освен ако купуваш само феродо - тогава марката не е много важна. Най-много се износва лагера - тук без компромиси, търси Ina или SKF. Притискател - LUK. Това от мен, ако си решил да търсиш минимална цена, като избираш отделните части, а не комплект. За комплект - немски LUK. Намира се на добра цена към момента и е отличен вариянт.
                                The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                                Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                                Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Working...
                                X