Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За и против подложките на гуми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За и против подложките на гуми

След леко съприкосновение с един камък се оказах с дупка около 1см на гумата.Дадох е на вулканизатор и вече е готова.За сега не усещам биене или тресене,но гумата вече е задна и тежестите са прилични,около 100гр. с/у подложката.До колко мога да разчитам на тази гума
    Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
    EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
    EX.Fiar Ritmo 105TC

Много пъти ми се е случвало да карат колкото и другите дори и се едната ми гума е така имаше дупка от нож вече 2 ри сезон ще я карам така дори предна недостата е само че иска повече тежести .
    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Карай си я задна и имай едно на ум! При първа възможност (не веднага) - подменяй! И аз съм карал с фитили и т.н. - новата и здрава гума си е нова и здрава! Ако не си агресивен шофьор може да те изкара и 2 години!Поздрави!
      Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Forsaken написа:
        Карай си я задна и имай едно на ум! При първа възможност (не веднага) - подменяй! И аз съм карал с фитили и т.н. - новата и здрава гума си е нова и здрава! Ако не си агресивен шофьор може да те изкара и 2 години!Поздрави!
        Карам я защото преди да я надупчат бях минал 100 тина километра с тея гуми и бяха чисто нови.
        FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Първите ми впечатления бяха,че имаше едно тропане когато засиля малко,но се оказа че гумата беше мека-1.2 .До колко мога да я помпам сега?По принцип ги помпам на 2.2 обаче на обяд в жегата ги мерих и бяха станали на 2.4
          EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
          EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Лятото е хубаво да са с малко ниско налягане. пробвай на 1,8 отзад и 1,9 отпред. Покарай я така ако не ти хареса качи налягането, но ще става все по-топло и по-топло. както си забелязал по обяд налягане в гумите се покачва доста. сметни какво става когато навън е 40 градуса
            Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
            Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Абре не се излагаите бре, топло щяло да става, гумите ша гръмнат еи много се втелясвате бащата понеже не довижда и не гледа на манометъра ами гледа гумата да се изпънела- да се изправи, корем да няма, и ги беше насвяткал по 7 атмосфери. Така кара близо година докат не се качих на неговата кола и да усетя че друса кат каруца. На въпроса: - Абре ти тея гуми на колко ги помпиш? тои вика: Ми гледам да се изправят че все меки ми се виждат Та вие тука за десета от атмосферата на въпрос ще го правите, караи си гумата , имаи си едно на ум, и ако не си "Рацер" ша те изкара до де се износи. Ако ти кажа кви чудесии тип регенерати съм въждал на цепнати гуми..... На моя Фиат едната я спрасках в една софииска дупка, сложиха и една голееемаааа хубава подложка. Така изкара до де колата беше моя че и още. Ма ти кат казваш подложка не се изразяваш много правилно, да не би гумите ти да са с вътрешни ? Щото подложка му се вика когато имаш вътрешна и подлагаш на външната, иначе си е лепенка-регенерация ако щеш. А на зиловете кви подложки сме слагали
              Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
              Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
              Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Как ли сме карали навремето с вътрешни гуми? Лично мнение, че фитила е бетон - досега не съм виждал/чувал да излези или да изпуска от фитил. Няма проблеми за стабилност или издръжливост и да се кара с вътрешна гума. Това подложка вярно не го разбрах и аз? Слагай вътрешна, ако е била сцепена да не става за фитил и си карай. Ако пък е износена на 50 хиляди/или 6-7г примерно какво да я правиш въобще.
                The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

wwalker написа:
                  Как ли сме карали навремето с вътрешни гуми? Лично мнение, че фитила е бетон - досега не съм виждал/чувал да излези или да изпуска от фитил. Няма проблеми за стабилност или издръжливост и да се кара с вътрешна гума. Това подложка вярно не го разбрах и аз? Слагай вътрешна, ако е била сцепена да не става за фитил и си карай. Ако пък е износена на 50 хиляди/или 6-7г примерно какво да я правиш въобще.
                  Фитила е най вредното нещо което можете да причините на една гума. С подложка съм карал преди доста време и тогава не съм имал проблем. Отворите в гумата бяха толкова големи, че направо си вкарвах пръста през тях. Важното е да е направена както трябва.

Коментар

Защо фитила да е наи-вредното нещо,все пак е бързо,лесно и удобно
                    EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
                    EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Нищо му няма фитила :D Върши си идеална работа. Проблем при ползване на вътрешни гуми е, че ако се движиш с висока скорост и убодеш гумата на по-сериозен пирон, примерно, има голяма вероятност вътрешната гума да се пръсне и тогава изведнъж губиш контрол над автомобила, особено ако е предна гума. Безкамерните започват да омекват плавно и имаш много време за реакция. Е, освен ако не я среже нещо сериозно, или не се пръсне от прегряване, ако се кара по-мека от предписаното. А за подложките ... относително е. Зависи как е залепнала. Ако се е наложило да има подложка, значи има голяма дупка, което води до опасни последици при отлепяне на подложката. На ЗиЛ -а не му пречи и да му напълниш гумите с баластра, но там има друго окачване и прочие. За лек автомобил, лично аз не препоръчвам дасе кара с такава гума. Може да се използва за резервна, но не и за употреба на дълъг път.
                      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Ясно ,гумата ще заминава в мазето за всеки случаи,така и така си намерих единична броика същата като другите
                        EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
                        EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

viktorsterev написа:
                          Ясно ,гумата ще заминава в мазето за всеки случаи,така и така си намерих единична броика същата като другите
                          Ай честито ! Мятай я тая дълбок резерв и т’ва е.
                          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

.

Dido_Lyubenov написа:
                            viktorsterev написа:
                            Ай честито ! Мятай я тая дълбок резерв и т’ва е.
                            Да ама не.Оказа се че гумата има леко балонче,но това не е проблема защото я върнах.Като свалиха моита гума от джантата,вместо подложка бяха сложили парче от вътрешна гума и някакво твърдо лепило,а и за капак,това парче гума беше започнало да се разлепва.Никога и за нищо на света не ходете при вулканизатора на Козлудуй и Раковска Втория път я занесох на Козлудуй в началото и човека я направи като хората,подложката е оребрена а от вън и е стопен борда от топлата преса,дори ме увери ,че мога да я карам и предна,но за сега ще се търкаля само от зад.
                            EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
                            EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Една подробност - така ремонтираната гума може да се кара без проблем, но не бива да се оставя слаба. Тогава борда се гъне и се разслояват гумата и лепенката. Тъй наречените гети илат посока на поставяне и искат качествено лепило. Ако са вулканизирани - направо супер, ама не останаха майстори, които да се занимават с тази врътлива технология.
                              Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Working...
                              X