Тъй като преди 3 години работих към Бург Ауто(рено,дачия и нисан).Слагах им алармите и отлично се познавах и все още подържам връзка с колегите дилъри и автосервиза(вече са към Омникар).Отзивите за реното за което се двоумиш са положителни.100% здрава кола.За двигателите мога да кажа че най издръжливи са 1,5dci , 1,4 и 1,6 16w.По мощния 1,9dci имали проблеми с некви шайби и с турбото,но не масови естествено.Оптималния двигател е 1,5dci.Здрав мотор и харчи много малко.Имам познати с дачии,които си ги купиха нови и ги карат вече 5-6 години.Не са влизали в сервиз освен за смяна на масла и консумативи.Едната даже мои приятел я използва за служебна.Никакви ядове вече 4та година.Симбола е с същото окачване и двигател.Така че не знам какво му мислиш.А по въпроса за скърцането на пластмасите и качеството им,не познавам друга кола освен фиат да имат такива пластмаси(скърцащи)Карам брава.Купих я 7 годишна.Ела да видиш как трака сега.Няма пластмаса която да не скърца.И ако някои си мисли че вече е стара 96та година,защо опели В или фолксвагени на по същите години не скърцат така незнам...Возията на симбола е много добра.По нищо не личи че караш нисък клас на рено.Нищо не трака не скърца...Ходил съм командировки постоянно с дачии и рена на по 100 000км.Никакви ядове.Не се усеща 140км/ч дори и с дачия.Само малко повече те духа вятъра тъи като е висока но това не е проблем.хах.Докато с бравата имам чувството че излитам на тая скорост....За стило нищо не мога да кажа тъй като съм нямал допирни точки с такъв автомобил.Единствено от клиенти съм чувал мнения за и против.Горе долу 50 на 50....Има доволни има и отчаяни...Та каквото и да чуеш ,симбола макар и сглобен в турция си е здрав автомобил.От към комфорт стилото е по добре...То и класа им е различен....В класа му е рено меган.Там пък стилото изобщо не се класирва...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Stilo 2002-2004 или Renault Symbol 2004???
Collapse
X
-
galinchooo написа:Не се усеща 140км/ч дори и с дачия.Само малко повече те духа вятъра тъи като е висока но това не е проблем.хах.Докато с бравата имам чувството че излитам на тая скорост....
Коментар
-
wwalker написа:galinchooo написа:Не се усеща 140км/ч дори и с дачия.Само малко повече те духа вятъра тъи като е висока но това не е проблем.хах.Докато с бравата имам чувството че излитам на тая скорост....FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
пак се пише от хора виждали това рено по улиците, но без да са имали допир с колатабила правена в Турция, била пластвасова, дъра бъратова реално си е по-стар модел на Рено (продаван преди това в Европа, естествено малко по-различен), пуснат за по-бедните страни като нашатаколата е много здрава, освен това вози доста добре...определено по-добре от Стило (а колите са в различни класове)бензиновите мотори са малко лакоми, но в предвид на това че са стари е нормално...а за това че Бравата поддържа 140 без да се усещат изобщо не е вярнопри такава скорост тази кола вече е в извън зоната на стабилност
Коментар
-
Имам чувсството, че тук никой не е карал читав ФИАТ. Мареа -та със 180 не усеща скотроста, да не говорим за 140. Дори смея да твърдя, че ФИАТ е уникално стабилен в завой с висока скорост, в сравнение с много други автомобили от този, че и от по-висок клас. Друг е въпроса на колко раздрънкана каруца втора ръка ще попаднеш. Аз лично съм разочарован от френските марки, не знам какво ги хвалите толкова, а като гледам какви уникални изказвания има за тая каруца - Дачия ... Е по-големо дърво от Дачия нема. Предполагам че ще си правят компания в класацията "Дърво на годината" с Греат Уолл, но в такова още не съм сядал :DОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
" ...а за това че Бравата поддържа 140 без да се усещат изобщо не е вярнопри такава скорост тази кола вече е в извън зоната на стабилност" Добре ,че го прочетох! Толкова време карах Брава а да не разбера колко нестабилна била .Fiat linea 1.3 mjet, Bravo2 1,4 . EX -Lancia Y 1.2, Stilo 1.8 MW ,Brava 1.8,Dedra 1.8 16v,Delta2 1,6,Ritmo 1,5,Lada 1500.
Коментар
-
бе всичко хубаво, но специално за дачия логан и то чистак нова на 60 000, лелееееее какво приключение е дори 120 като усещане. Бравото ми е значително по-дорбе седящо на пътя от дачия логан. Браво/а за класа си има много прилично поведение, макат да не може да се сравнява с алфа и другите с по амнайсе носачаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Всяка кола е строго индивидуална сама за себе си. Аз имам стило ,за 1 година му навъртях 30 000 километра без да съм имал проблеми с него. Сменя ни са консумативи както и някой от шайбите по мотора ,но при всеки двигател идва момента на генералното обслужване. В моето стило НЕ скърцат пластмаси и вози стабилно ,по-моите критерии, ако искаш да влизаш с 200 в завой нито реното нито стилото са за теб. Стилото има едно голямо предимство за мен и това е подвижните задни седалки ,които осигуряват страхотна мобилност в обема на багажника и задните седалки ,докъто при симбола седалките са статични и нямаш избор. Карал съм симбол и е тесничък отзад. За 5к лева не знам какво се вживявате като ,че ли ще се купува бентли ,това са обикновенни автомобили със своите + и -. Стилото има доста повече базови екстри ,като подгрев на странични отгледала ,подгрев на парното в студено време ,EBD ,хладилна жабка и т.н. Евтин за поддръжка и не толкова претенциозно.FIAT STILO 1.9JTD 2002
Коментар
-
Добре, нека разясня малкоЩе ми бъде 1-ва кола, ще се кара предимно в София, но и извънградско. НЕ разбирам от автомобили т.е. главоболията с евентуални проблеми ще ми по-големи от нормалните за мен.Това, което ми трябва е икономичен и читав автомобил. Осъзнавам, че има голяма доза късмет, но все пак събирам мнения. За Симбола досега нищо отрицателно не съм чул, а за Стилото нещата са 50/50, но тук се опитват да ми втълпят едни хора, че за 1-ви автомобил с моите изисквания идеален би бил - Фиат Пунто 2000-2002 година - хем по-евтино ще ми излезе, хем ще ми върши работа. Моля драснете някой ред за тази колица, заслужава ли си парите, ако трябва да съм честен ми изглежда малко "крехка", но чета предимно добри отзиви. Също така ме интересува кой двигател на Пунтото ще ми препоръчате, сигурен съм, че доста от вас имат впечатления..Пунтото изглежда симпатично, но да не звуча като жена, честно казано дотам са ми впечатленията...Гледам, че в момента цените започват от 2-2500 до 3500 лв, което си е привлекателно.Чакам мнения, благодаря!
Коментар
-
какво да кажа -фиатите са си стабилни на високи скорости.аз лично съм поддържал 150км по пътя русе- варна.за реното .мога да кажа-много зле са.какво ще кажеш за контактните ключове и стартерите.да 1,5DCI са си добри,но не забравяй че фиат са измислили комън -рейл и са едни от най -добрите,това при дизеловите мотори естествено
Коментар
-
.
Реното е като лайното,като се отървеш от него и ти олеква.Сега сериозно,карам рено (служебно)тази седмица му направих 50к. км 1.5дци,ми кво да ти кажа освен масла и филтри нищо друго.Имал съм и Типо и Пунто да ти кажа винаги има нещо за чоплене по тях,дреболийки но си искат времето.Защо не се поразгледаш за нещо Японско,карах Мазда и за 40к.км забравих какво е ремонти.Успех в избора ти и безаварийни км. каквото и да избереш.
Коментар
-
nedialk00
бре, бравата била нестабилна и при 140 се излитало - глупости на търкалета оправете си окачването, и тогава ги пишете тези глупости бравата си е доста стабилна по мое мнение, преди като "аджамия" като знам в какви завой съм влизал с по 150-160, сега чак се плаша като минавам от там :D
Коментар
-
Огледай се за нещо такова примерно:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...Относно останалите коментари, че Типо платформата била някаква мега супер стабилна не е сериозно.А още повече коментара на Dido_Lyubenov, че със 180км/ч била стабилна, без коментар.Баси аз с БМВ-то вече не се чувствам сигурен при тази скорост, а с Мареата като я вдигна, не да я поддържам и се обаждам на адвоката да пиша завещанието Явно критериите за стабилност са дооста различни. За някой щом могат да целят лентата и да държат пътя между двете маркировки, значи колата е стабилна Yellow_Flash_Colorz_PDT_45A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Потърси си читава либра цените им са ниски, комфортна кола и отзивите са че са здрави,вариант е стило 1,2 или 1,4 смешна поддръжка за този двигател , но доста мудни коне за това купе, другото което е вариант е деу бензин (бая постнички са от към качество на вложени материали в салона и багажниците им са малки, возят горе долу прилично). Либрата е по-класна, но и с една идея по-скъпа поддръжка, стилото не мога да кажа колко е здраво (лично аз за тези пари мисля е добър избор, а за деу има огромен + че е с евтини части. Що се отнася за рено мога да кажа следното- нямам допир до рено симбол, но карах 5 г рено 19 (70 000 км) преди фиата и честно да си кажа бях много доволен. Ако търсиш комфорт купи това което ти харесва, ако искаш да имаш здрава кола с по-прилична поддръжка виж таксиджиите какво карат.- в случая деуто може да е добър избор , но недостатъка е че си остава вечно твоя след като я купиш, не че че пък за грозно рено с присаден багажник хората ще се избиват.... Аз избирам кола по следния начин- гледам колко ми е бюджета, гледам какво искам , излизат 3-4 модела, гледам поддръжка и разход в комбинация с обем и возия и накрая правя компромис (марка НЕ ГЛЕДАМ) . Ако се спреш на рено прочети в техния форум отзивите, хората тук карат фиати и е нормално да те посъветват да си купиш стило (ДОРИ И ДА НЕ БЕШЕ ПО-ДОБРО ОТ РЕНДЕТО).Успех!Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар