Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вие при пълен десен ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Хаха тази нощ...., Саше, Недялко аз на бързо погледнах цената на кастрола и скивах че е близо 40 кинта ама после видях че има и по евтинки включително Тутела около 20 те лева. Мисля да и боцна IGAT от еврото че ще го взема тънкана. Инак ако носи на 80/90 имам едно килце ще взема още едно и аре ама помня че зимсъка е малко тегаво в началото със скоростите
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Помпата на хидравликата като започне да ви вие по време на въртене на волана- това е знак на съдбата че трябва да смените хидравличното масло с ново ATF.
      Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Слави, 75/90 има масла и масла. При тях, границите на работния вискозитет са доста широки. Най-добре виж с какво масло е излязла от завода. Кое точно и после по таблични данни подбери твоето, защото има вероятност за още по-големи проблеми. Освен това виж какво ниво трябва да покрива маслото. Да не иска GL4 и да му сипеш чисто GL5 и да хвърлиш синхронизаторите!Прегледа ли вътрешните карета?
        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Гледах ги тея неща GL-5 е, интересно защо на IGAT пише Api GL-4/5 какво ли ще рече това? Макар че IGAT имат два вида масла 75/90 едното е синтетика каквото трябва да е другото беше нещо по долно ама пак 75/90

Коментар

Когато за едно масло пише, че отговаря на GL4/5 това означава че има корозивни качества на GL4 и мазилни качества на GL5. Това е добре. Винаги такова масло е по-добро от чисто GL4 или GL5. При чистото GL5 мазилните качества се постигат с доста серни присадки, така опасни за цветните метали. GL4/5 - при тях мазилните качества се постигат по-друг начин. Не се използва сяра или поне не толкова, че да е опасна за цветните метали. Това е добър избор, само се съобрази с вискозитета.
            Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Такаааа, ето го и избраното масло за цената ще кажа само че го вземам под 20 лева, което ме устроива идеално съобразено е с всичките ви съвети, по Api, визкозитет и синтетика http://igat.de/en/products/automotiv...gs-sae-75w-90/

Коментар

Working...
              X