Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Фиат Браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с Фиат Браво

Здравейте колеги , мисля че имам проблем с колата . Наскоро си взех Фиат Браво 1.6 16V и когато я настъпя не изтегля бързо , започва да набира по стабилно към 3500-4000 оборота. Мислях , че може да я запушена (смисъл ако е карана само в ниски обороти) и я изфорсирах няколко пъти , но нямаше ефект . Не познавам никой друг със същия двигател да изпробвам затова сравних с Пежо 106 rallye което е 1.6 8V т.е. същите коне и имаше съществена разлика с моята колица . Надявам се да нямам проблем с двигателя и да може да ме насочите от къде може да е евентуално проблемa .
    Fiat Bravo 1.6 16v - 1998 г.

Re: Проблем с Фиат Браво

bukito написа:
    Здравейте колеги , мисля че имам проблем с колата . Наскоро си взех Фиат Браво 1.6 16V и когато я настъпя не изтегля бързо , започва да набира по стабилно към 3500-4000 оборота. Мислях , че може да я запушена (смисъл ако е карана само в ниски обороти) и я изфорсирах няколко пъти , но нямаше ефект . Не познавам никой друг със същия двигател да изпробвам затова сравних с Пежо 106 rallye което е 1.6 8V т.е. същите коне и имаше съществена разлика с моята колица . Надявам се да нямам проблем с двигателя и да може да ме насочите от къде може да е евентуално проблемa .
    Колега , то попринцип до към 2500 оборота тоя двигател си се държи стабилно , не е състезателен,нормално е според мен като влезе над 3000 започва да се наема по -бързо.А това пежо е 800-900 кило , фиата е 200 кила повече от него няма база за сравнение
    Fiat Bravo 97 набор 1,6 16V

Коментар

Колата ти колега е един истински оригинален Фиат. Точно така се държи всеки друг 1.6 16 на Фиат.Просто двигателя е високо оборотен и максималния въртящ момент и мощност идват след 4000 оборота. Разликата между 3000 и 4000 оборота на която и да е предавка е просто очевадна. Всъщност за това този мотор е доста далече от икономичен,защото трябва мъжката да смачкаш газта за да тръгне, а преди 3500 оборота си е откровен мъртвец, но пък шума който издава в по високите и опита да върви поне мен ме правят щастлив. Това е лично мое мнение (да не вземе някой и тука да емне че говоря против неземната сила 1.6 шеснаесе)

Коментар

Колеги , а на колко оборота е прекъсвача ?

Коментар

7150/7200

Коментар

banski starec написа:
            Колата ти колега е един истински оригинален Фиат. Точно така се държи всеки друг 1.6 16 на Фиат.Просто двигателя е високо оборотен и максималния въртящ момент и мощност идват след 4000 оборота. Разликата между 3000 и 4000 оборота на която и да е предавка е просто очевадна. Всъщност за това този мотор е доста далече от икономичен,защото трябва мъжката да смачкаш газта за да тръгне, а преди 3500 оборота си е откровен мъртвец, но пък шума който издава в по високите и опита да върви поне мен ме правят щастлив. Това е лично мое мнение (да не вземе някой и тука да емне че говоря против неземната сила 1.6 шеснаесе)
            +1 Всяко 1.6 16В на Фиат е така,нямаш абсолютно никакъв проблем с колата,просто си е такава силата идва след 4000 оборота,а дето си взел Пежото за проба,между двата автомобила няма никаква база за сравнение.
            Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

ivailo rachev написа:
              banski starec написа:
              +1 Всяко 1.6 16В на Фиат е така,нямаш абсолютно никакъв проблем с колата,просто си е такава силата идва след 4000 оборота,а дето си взел Пежото за проба,между двата автомобила няма никаква база за сравнение.
              С един приятел спорихме , понеже мойта не върви добре на бензин колко максимално развивате на втора на бензин ? А ако се чипоса няма ли да се подобри вървежа в ниските обороти ?

Коментар

СХ моята прави 100/102/3А ето тука ако ти се занимава може да си посмяташ http://www.unixnerd.demon.co.uk/revs.htmlИ първо си я направи да върви добре и после мисли за чипове....според мен

Коментар

banski starec написа:
                  СХ моята прави 100/102/3А ето тука ако ти се занимава може да си посмяташ http://www.unixnerd.demon.co.uk/revs.html
                  Не аз не искам и не очаквам повече от моя , плюст това съм с обикновена газова и няма файда от чипа просто колегата му е слаб мотора с чипа ще го качи на 113-14 коня.Аз не съм им особен фен на тея чипове , мисля че са по удачни за дизелките. :D

Коментар

А моя грешка вие сте различни люде . Файда от чипа има със сигурност....колкото и всеки да обяснява че няма...Баси на многоклапанен мотор с многоточков електронен инжекцион ако нищо не може да се изстиска...заеби ебати автомобилостроенето!

Коментар

Благодаря Ви колеги , отдъхнах си А вярно ли е , че ако си махна катализатора повече ще върви колата ? Бях чул , че 1.6 двигателя бил най-добрия от всичките други , вярно ли е ?
                      Fiat Bravo 1.6 16v - 1998 г.

Коментар

bukito написа:
                        Благодаря Ви колеги , отдъхнах си А вярно ли е , че ако си махна катализатора повече ще върви колата ? Бях чул , че 1.6 двигателя бил най-добрия от всичките други , вярно ли е ?
                        Направо лети ) без катализатор. Няма съществена разлика , просто не мирише на яйца и бръмчи малко повече )

Коментар

Аз пък бих казал, че 1,8 е по-добър ...ама да не почне пак спор вечен....
                          Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                          Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                          Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Ами, колега, нормално е при ниски обороти да е тромав.От долната графика се вижда, че макс. върт. момент е на 4000об/мин,а макс. мощност е на около 6000об/мин или по-точно на 5750.Извода е, че за да набира добре трябва да си между 3000 и 5000об/мин.
                            Прикачени файлове
                            LANCIA DELTA '98 1.6i, 16V LANCIA Y '97 1.2 Mono
                            LANCIA KAPPA SW Pinifarina 2.4 TDS '98г.
                            LANCIA LYBRA 1.9 JTD 2000г.
                            FIAT BRAVA 1.6 16V 2000г.
                            FIAT STILO 1.6 16V 2002г.

Коментар

veselin10 написа:
                              Аз пък бих казал, че 1,8 е по-добър ...ама да не почне пак спор вечен....
                              Свъщонст 1.8 - 113.5/131коня е най добрия двигател от традиционните включително и ХГТ.
                              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                              X