Някой знае ли кой е бушона за въпросния датчик? Колата изписва Oil level sensor failure и на таблото свети едно жълто триъгълниче по средата с удивителен, датчика е сменен, но грешката остава. Сигурно проблема е някъде по кабела... но има ли си бушон тоя датчик?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Датчик за масло Фиат Стило
Collapse
X
-
и моята от време на време го право тоя номер, но мисля че е от кабела на датчика, няма какво да се случи и ако не ти свети всеки път си свиркай, и не се занимавайFiat Stilo 1,9 JTD 115hp 2002г.
Citroen Berlingo(B9) - 1.6HDI
Skoda Fabia 1,9 SDI (спънат кон) 2005г. бивша служебна
Renault Clio 1,5 DCI 2004-бивша
............
Коментар
-
Здравейте и аз имам същия проблем. Изписва го при даване на контакт и след това остава да свети удивителния триъгълник. В Аутодатата само на една схема го има този датчик, но не мога да се ориентирам къде е. И по двигателя заничах и отгоре и отдолу, но ми се изплъзва.Ако някой може да ме упъти къде е ........... след това ще му разкажа играта !Fiat Punto '95 TD, Fiat Marea '00 JTD, Fiat Stilo '05 JTD, Fiat Brava '96 D, Fiat Doblo '08 MJTD, Fiat Doblo '08 metan, Fiat Multipla '05 metan
Коментар
-
FGRC написа:Ако си с жтд датчика е отпред отдолу в дясно.Това е датчика за нивото на маслото а не за налягането.Fiat Punto '95 TD, Fiat Marea '00 JTD, Fiat Stilo '05 JTD, Fiat Brava '96 D, Fiat Doblo '08 MJTD, Fiat Doblo '08 metan, Fiat Multipla '05 metan
Коментар
-
Можеш да го купиш със сигурност от Ауто Италия или от Александър Ауто. За други - не съм проверявал. Ама защо мислиш, че 1.6 има такъв датчик? Самият датчик е с номер 60657304, ама не е на 1.6... Иначе най-логичното е да се намира точно до щеката за нивото. Все пак мерят едно и също, нормално е да го мерят на едно и също място, за да може ако получиш на таблото сигнал за ниско ниво, да сравниш веднага с щеката и да знаеш дали имаш масло, или пък датчикът те лъже. На JTD 105 е точно до щеката, монтиран е на картера. Не горе. Вижда се веднага, ако се погледне щеката, ама не си спомням вляво ли беше, или вдясно от нея. Няма с какво да се сбърка, по картера няма други неща. (На Стило може и да има, не го знам.)
Коментар
-
Странно как го няма за 1.6 (и аз не го намирам), като колата изписва: Oil level sensor failure. Нещо не го намирам покрай щеката, но ще погледна пак някъде на канал... но съм скептично настроен доста гледах (даже и в сервиз едни гледаха) и не го намирам. Никой ли не знае къде е въпросния сензор??
Коментар
-
Аз гледах Стилото, което изписва въпросното съобщение.Точно до щеката за маслото има място за датчик (отвор с резба), но като отвор не е пробит до край.По-интересното е, че не личи картера да е сменян...............Някой има ли представа дали това нещо не е опция и примерно компа по някое време да се "ошашква"?Fiat Punto '95 TD, Fiat Marea '00 JTD, Fiat Stilo '05 JTD, Fiat Brava '96 D, Fiat Doblo '08 MJTD, Fiat Doblo '08 metan, Fiat Multipla '05 metan
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар