Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Настройка на врати - има ли такова животно?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Настройка на врати - има ли такова животно?

Имам известен проблем с отварянето/затварянето на задните врати - минават през нещо като 2 "хълмчета", на които притягат леко + едно доста неприятно проскърцване ... Опитвах да ги смажа с грес, с WD40 - никакъв резултат. Та въпроса ми е - има ли нещо, което сам бих могъл да направя, за да разкарам притягането и скърцането? И изобщо поправимо ли е това или да свиквам ...?

За тези хълмчета ли говоришАко е за тях и скърцането е от тези неща.За жалост и аз го имах този проблем само че с предните врати на Фиат Браво, и се оказа че частта която е вътре в самата врата, е със счупени уши в които се завиват болтовете. Проблема може да се реши или със смяна или като се отвият болтовете, но тогава се маха и възможността вратите да седят отворени на различна степен.
    Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Пантите на купето към ключалката могат да се центрират. Дори би трябвало да имат белези. Обикновено с времето се изместват и отварянето/затварянето става трудно. Може да провериш дали и бравата отпред е добре захваната за купето. Разглобявайки вратата може да я смажеш от вътре. Възможно е и да няма оправия особено, ако е бил подпиран прага под вратата...
      Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
      BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
      BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Working...
      X