Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

реголиране на борд компютъра на фиат пунто 1,2

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

реголиране на борд компютъра на фиат пунто 1,2

имам пунто 1,2 8в 2001г от 2 дена искам да ви попитам как се настройва компютъра да ми показва на 100 км колко гори има едно на км/л и нещо друго което незнам не ми остана време да го разуча ако знаете моля да ми помогнете

"Дневен" километражРазходОставащ пробег до зарежданеСредна скоростВреме за което е работил ДВГИначе незнам някой да е успял да превърне разхода в л/100км. Просто делиш 100 на разхода който ти показва.

Коментар

Не може да се настрои. Трябва да свикнеш, че показва колко километра можеш да изминеш с един литър. Останалите са максимален пробег с горивото в резеровара, изминати километри от зануляването, средна скорост, колко време си шофирал и всичко изминати километри.
      Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
      Punto GT 1.4 Turbo '99
      Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex

Коментар

Благодаря ви за отговора много ми помогнах те

Коментар

гледам ти показва14,4 градско или извънградско е това,на мен градско си ми показва 11 11,7струва ми се че бая си гори,или е нормално това,чакам отговори

Коментар

Този разход е градско със малко извън градско, но не си спомням точно, защото снимката е правена точно когато баща ми го купи(2010). иначе нормално тук в софия ми показва около 13км/л

Коментар

само не знам защо не са направели един термометър а слагат средна скорост,как може средната скорост да е 20км нещо не го разбирам,ако можеш да ми помогнеш

Коментар

emo_pz написа:
                само не знам защо не са направели един термометър а слагат средна скорост,как може средната скорост да е 20км нещо не го разбирам,ако можеш да ми помогнеш
                Ами много лесно може, тука в София, като мина отсечка от 4 км, два от които на първа 20 метра, спирам и пак така, и после става средна скорост 20кмh, че дори и 17 и нещо ми е давало средна скорост и после колите харчели много ...

Коментар

+ това и когато двигателят работи на място(стойш на светофара) също влиза в изчислението за средна скорост.
                  emo_pz написа:
                  гледам ти показва14,4 градско или извънградско е това,на мен градско си ми показва 11 11,7струва ми се че бая си гори,или е нормално това,чакам отговори
                  твоито до колкото виждам е 8клапаново, по каталог го дават да е по-икономично 16клапановото(моето). Как го караш за да ти дава такъв разход, който е по висок от моя като аз си го и настъпвам.

Коментар

да ти кажа,според мен,не показва много точно това,защото като ходих извънградско кум нашето село ми показа 13 14 нали и като си карам пак в града пак си показва 13 ,преди показваше 10 сега като го карах на дълго и като си карам пак в града ми показа 13,как става това,по бавно отчита ли

Коментар

emo_pz написа:
                      да ти кажа,според мен,не показва много точно това,защото като ходих извънградско кум нашето село ми показа 13 14 нали и като си карам пак в града пак си показва 13 ,преди показваше 10 сега като го карах на дълго и като си карам пак в града ми показа 13,как става това,по бавно отчита ли
                      Tова е среден разхход. и ако искаш да ти отчита правилно си рестартиррай дневния километраж. аз например след като заредя на бензиностанция го рестартирам, или ако съм карал градско и пътувам извън също го рестартирамутре сутринта го рестартирай и като покараш 20-30км ще ти покаже разхода, дори и при 10 ще го покаже.

Коментар

да наистина действа мерси

Коментар

misho_ написа:
                          Оставащ пробег до зареждане
                          някои може ли да ми обясни това за какво е?

Коментар

VoDKoLeQ написа:
                            misho_ написа:
                            за това пише, че показва колко км ти остават докато трябва да заредиш
                            Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

GaTio2 написа:
                              VoDKoLeQ написа:
                              misho_ написа:
                              за това пише, че показва колко км ти остават докато трябва да заредиш
                              Показва ти с останалото гориво колко км можеш да изминеш спрямо засеченият до сега среден разход. Като светне лампата за резерва се показват чертички и не пише колко остава.

Коментар

Working...
                              X