Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Диагноза "Катализатор" :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Диагноза "Катализатор" :)

Колеги може ли някой да ми каже как мога да разбера дали катализатора бачка или е само непотребна вече тенекия .Усеща ли се по някакъв начин на педала или само в сервиз може да разбера. Благодаря.

Че няма голяма полза от него - няма, но в никакъв случай не е за изхвърляне - при новите коли са бая скъпи - ако си с такава приеми, че возиш един кеш, който можеш да прибереш от него (от 100 до 400 лева). Иначе трябва хептен да е закъкрил за да се отрази на вървежа, но определено се усеща.
    Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

Re: Диагноза "Катализатор"

shefa_nuti написа:
      Колеги може ли някой да ми каже как мога да разбера дали катализатора бачка или е само непотребна вече тенекия .Усеща ли се по някакъв начин на педала или само в сервиз може да разбера. Благодаря.
      Като се задръсти колата започва да се мъчи и да ускорява по-бавно отпреди,също така от ауспуха започва да мирише на развалени яйца.
      Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Миризмата на развалени яйца може да се получи при градско каране или богата смес. При мен от постоянно богата смес миришеше на развалени яйца, след като оправихме смесите, миризмата се нормализира.

Коментар

Ако колата е бензинова и е с евро 3 и нагоре двигател, ECU-то ще ревне ако катализаторът е неефективен. В противен случаи отиваш на газов анализатор и ще си покаже. Всичко друго е хвърляне на боб и чесане на езици.
          Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
          Punto GT 1.4 Turbo '99
          Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex

Коментар

Working...
          X