Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

задържане на обороти при загрят мотор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

задържане на обороти при загрят мотор

напоследък откакто се постопли през ден-два, нещо взе да се ебава, нарочил съм стъпковото моторче и утре ще го чистя да видя дали ще се оправи, значи, като загрее колата и спра на светофар задържа на около 1700 оборота за 2-3 секунди и се нормализира, прави ми го три-четри пъти дневно, и не всеки ден, някой да е имал пододен проблем ?

колега....

Да...имам подобен проблем на темпра 1.6моно спирам и държи към 1200об....след 10-тина секунди стигат на 1000 а понякога са доста ниски околко 500.....и също когато махна буксата на стъпковото моторче при загрял двигател...не може да запали без газ ...на газ... ако повторя същата процедура започва да си пали без газ и да си държи малко по-добри обороти ,но само за 1-2 дни...
    FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

И аз го имам същия проблем,когато загрее и почва да държи 1200 оборота и леко играят.Най вероятно проблема е от стъпковото моторче, само дето не ми остава време да си поиграя.
      Peugeot 307 2.0i ГИ
      ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

Този проблем на газ ли ви го прави или на бензин?Аз имам същият проблем (на Газ) при мен задържа 1200 веднага след освобождаване от скорост и след 5 сек. пада в нормални обороти.Това нещо на бензин НЕ ми се случва и стъпковото ми моторче е чистено!При мен проблема е че явно не ми е настроена добре газовата уредба защото когато завъртя едно от 3-те кранчета на изпарителя и този проблем изчезва с оборотите,но пък или вдигам разход или колата все едно прекъсва при отпускане на педала на скорост.Скоро ще ходя на газ анализатор да ми настроят уредбата.Та съвета ми е ако проблема се появява на газ насочете към настройка на изпаритела!П.С. газовата е обикновена плочка!
        Fiat Bravo 1.6 16 103hp

Коментар

хм, може и това да е, да ми се е позацапал възд.филтър и да се ебава така, трябва да чукна на бензин като се получи да видя дали ще го прави ако на бензин е ок, ще го реша бързо проблема

Коментар

колега...

и на бензин ми ги сваля бавно ,но са по стабилни от на газ ама пак си играят
            FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

аз днес почистих моторчето, и за сега е ОК те при мен неиграят оборотите само като загрееше чат пат като спра на някой светофар и ги задържаше на около 1700-800 за 2-3 секунди и се нормализираха

Коментар

Огледай първо са сцепен маркуч по въздуховода, и на мап сензора, погледни дросела да не е зацапан и да не затваря, после мъчи стъпковото моторче, опитай да забележиш дали го прави когато перката на радиатора е включена или има зависимост от друг конусматор, примерно климатик, фарове.
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                X