Значи карам фиат браво1.9 jtd 105cv карам с масло castrol gtd high performace незнам дали е синтетично. Вече сам минал 10500 км и незнам дали да го сменям на маслото нищо не пише кога да се смени.Четох някаде в форума че трябва да се сменя на 6000-7000 км заради турбото! но вуйчо ми си купи чисто хова mitsubishi carisma 1.9 did пак с турбо и от сервиза му казват да сменя маслото на 15000км иначе гаранцията изгаря. знам че неговото масло е ELF.та моля ви ако знаете кажете какво да права да го сменям или не?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Маслото
Collapse
X
-
Re: Re-маслото
beliq написа:Абе ще го смена за да не му мисла мерси за отговора а случайно да знаеш някои сайт в който мога да вида цени на маслата? как сам го закасал май ще мъ сложа Pristaминимум електроника в колата = максимум възможности за "направи си сам" подобрения
Tipo 1.4 карбуратор 350 000km без ремонт на двигателя. По последни данни-вероятно достоверни, но не 100%, май километрите са 250 000км.
Коментар
-
http://emk-33.com/viewtopic.php?t=466Ето ти и цени..ориентировъчно..не, че си длъжен да купуваш оттам... От пристата едно време бях страшно НЕдоволен..сега не знам...Eто кратка спесификация за пристата:Приста Супер Бензин10W-40; 15W-40; 20W-40 20W-50.SAE J300-99MB 229.1API SL/CFACEA А3-98/А3-96 Някои казват, че вече била по-добра...
Коментар
-
hit-ko написа:МАЙТАПИ ЛИ СИ ПРАВИТЕ С ТОВА 1.9JTD ??? СЕЛЕНИЯ ТД Е ТРИБАЗОВА ПОЛУСИНТЕТИКА 10W40 И ЦЕНАТА Е 10.50 ЗА ЛИТЬР.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Вярно е,че маслата са за всички марки автомобили.а всичко останало е тьрговски трик. Но сьс СЕЛЕНИЯ нещата стоят по-различно.ФИАТ ЛУБРИФИКАНТИ е рафинерия на ФИАТ и голяма част от маслата се изработват по изискване на ФИАТ и неговите модели така ,както УРАНИЯ е разработена за ИВЕКО. Произходьт на тези масла, в предвид на металните опаковки, до голяма степен разсейва сьмненията за бьлгарско участие в пакетирането.Удьлженият пробег от 20 000 за бензин и 10 000 за турбо почти не се среща при други марки и то за тази цена! А 20к /алфа/ Е СУПЕР СПОРТИСТ. Затова смятам, че СЕЛЕНИЯ е най-подходяща за ФИАТ, а не отричам, че става и за всички останали. 5W40 е по-добьр вариант от 10W40, no само за по-нов автомобил.
Коментар
-
Re: Re-маслото
peter написа:beliq написа:Абе ще го смена за да не му мисла мерси за отговора а случайно да знаеш някои сайт в който мога да вида цени на маслата? как сам го закасал май ще мъ сложа PristaAlfa Romeo Giulia 2.0T 280hp TI RWD '17 & Fiat Punto Evo 1.4 77hp '10
ex Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm Q-Tronic '09, ex Fiat Punto 1.2 60hp ELX '00, ex Alfa Romeo 147 1.9 JTDm '05, ex Alfa Romeo 145 1.4 TS 16v '97, ex Fiat Punto 1.1 S '95
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар