Колеги скоро бях пуснал тема за мнения относно Браво TDI с което искам да си сменя Пунтото...сега обаче поради ред лични убеждения се замислих за Брава TDI като май ми легна повече на сърцето та сега в Mobile.bg има една обява за точно такава като се продава за 5500лв - това реална цена ли е или би следвало да се притесня като говорим за 1998г
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Брава?
Collapse
X
-
Има много писано по въпроса за Брава TD 100 и като цяло само суперлативи. Всичко опира до това да намериш запазена, а не потрошена и второ основно е да съобразиш, че тези автомобили са карани много (като пробег) и ще видиш зор да намериш в задоволително състояние (двигател със добре запазен ресурс)! За 5500лв не вярвам да намериш такъв автомобил в добро състояние!? (лично мнение)Ако става дума за Брава TD с 75 к.с. то мисля, че не си заслужава, тъй като вероятно ще е малко тромава, а разхода сходен с тоя на TD 100.FIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
-
Добре де колега, защо се цупиш сега. Аз всеки път едно и също пиша. Ако пуснеш една търсачка ще откриеш моите мнения. Иначе ще ти кажа,че двигателя е много добър. При ниска скорост е много икономичен. Това обаче се постига при идеално работещ двигател. Като си вземеш колата отиди в някой сервиз специализиран за дизелови двигатели на диагностика. Колата има доста добра тяга. Стабилна е. Карам я вече 23 000 км от декември 2005. Сменил съм амортисьори, носач и консумативите. Питай нещо конкретно,което те интересува. Не знам какво искаш да чуеш.
Коментар
-
еми за тва става дума - първо ясно е че споменатата оферта от автокъщата в Дървеница не е читава защото там искат 5500 за ТД100 98г с клима. което като ви слушам е смехотворно - това ОКдругото - доста от дизеловите коли в квартала (независимо от марките) направо измряха през зимата докато аз два дни не бях излизал с моята и в най-големите студове един ден просто си слязох и си запалих и си тръгнах беэ проблеми - та как седи този въпрос през зимата с въпросната Брава?в общи линии не се сещам друго в момента благодаряУмолявам всички собственици на Audi между 1980-1995 да спрат незабавно с тия коледни маркучи под фаровете!!!
Коментар
-
Виж сега, остави ги тия глупости с паленето зимата. Не е имало ден,в който да не запаля. Карах само с Алпин дизел на ОМВ цяла зима. Не съм имал проблем. С 10 ст. е по-скъп, но не може да дадеш 1,30 и да пали нормално. Аз съм в Горна баня и тук е по-студено. Не съм имал проблем с колата въпреки,че си карам акумулатор 54 амперчаса при стандартни за модела 60 амперчаса, а тук във форума препоръчват към 70 амперчасов акумулатор.
Коментар
-
Това имах в предвид и аз. Ако горивния филтър не ти е запушен, ако компресията е нормална, ако акумулатора не е сдал багажа и горивото което сипваш е добро, то няма да има причина да не запалиш през зимата.Обикновено причина да не запалиш може да бъде лошо техническо състояние на автомобила (независимо от марката) и некачествено гориво.Както казва колага Алпин дизела е добър вариант като цяло. Друга възможност е обикновения Евро дизел на ОМВ но с добравка против замръзване...FIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар