Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто губи ток

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунто губи ток

днес установихме доста странен проблем при пунто 1.6.първо мислехме че бензиновата помпа е заминала,един колега ми донесе,но след това се оказа че не е от нея.значи един приятел замери буксата която дава ток на помпата и много странно уж имаше някакво съпротивление но помпата не въртеше и не хвърляше бензин.решихме да пуснем + от кабела на стъпалото (на музиката) и помпата завъртя и взе да хвърля бензин.пробвах да запаля,бутнах 2 акумулатора но не запали.проверихме свещите и се оказа че няма ток до тях.просто някъде губя тока,защото хем до помпата не достига ток да завърти,хем няма и на свещите ток,да не би да блокира нещо тока,ако нямаше ток само на свещите да си помисля че проблема ще бубина или датчика на запалвенето,но явно нещо е блокирало цялата инсталация при палене.ако някой може да помогне със съвет къде да потърся проблема ще съм благодарен,а и да добавя че на таблото не ми свети CODE

да не би да има някаква допълнително слагана аларма?
    тежък е животът лек...

Коментар

по принцип откакто съм я купил си е с аларма,но досега не ми я правила тя мизерии

Коментар

кола

Отвори кората около волана и виж дали няма някво реле допълнително . Виж всички бушони дали са здрави и дали влизат хубаво.
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

утре ще погледна около волана иначе всички бушони ги проверих.незнам бутона под седалката където е да не прави той проблем,просто има нещо което блокира целия ток

Коментар

Започни от масата на двигателя, другите конусуматори как са работят ли?
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

значи масата я проверих,позачистих я малко и като дам на контакт пак не се чува помпата,което ме кара да мисля че няма да е това проблема,не я пробвах да паля че няма акумулатор като го заредя ще пробвам.проверих и релето около волана.все си мисля че нещо е блокирало тока и за това не пали.ще я пробвам и на кабели дали ще запали

Коментар

Виж релето, търси кутията за релето и го провери, не се сещам в момента къде е? при браво е отпред пред АБ ама на Пунто не се сещамПробвай още нещо, дай на контакт и нанеси удър върху ламарината под седалката, с ръка и виж дали ще тръгне помпата
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

бутона който е до седалката прави точно това при сблъсък спира тока на помпата и на свещите вътре е просто една съчма. за друго нещо не се сещам да ги прави точно тея работи
                  Haters Gonna Hate

Коментар

Виж под таблото пред скоростния лост ти седи ЕКУ-то.Често като се намокри с антифриз и стават необясними неща.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

утре ще проверя бутона под седалката и ще погледна еку-то,а иначе релета ги проверявах отпред където са,а помпата с почукване пак не тръгва,когато и пусна ток от кабела на стъпалото върти но пак не пали понеже няма ток на свещите,просто нещо е блокирало тока до помпата и свещите

Коментар

...верно ли е там компа?!?!?
                        Haters Gonna Hate

Коментар

а какво е пунтото , щото ако замине датчика на коляновия вал няма нито ток до помпата нито ток на свещите
                          Power Under Pressure

Коментар

WhitePower написа:
                            а какво е пунтото , щото ако замине датчика на коляновия вал няма нито ток до помпата нито ток на свещите
                            +1 Пробвай с друг датчик, същия проблем съм имал с Ланча каппа...
                            Lancia Lybra '00 1.8 140hp

Видеорегистратори

Коментар

къде се намира точно тоя датчик да го проверя

Коментар

Working...
                              X