Здравейте, първо се извинявам, ако има такава тема (сигурно има) и ако не съм нацелил точно раздела (преместете темата, ако сметнете за нужно) Та по същество. Колата гасне, когато тръгвам да спирам, я на светофар, я на кръстовище, случвало се е и да изгасне докато завивам с малка скорост. Оборотите уж са нормални. Този номер го прави като загрее или поне досега не ми се е случвало да го направи докато е още студена. Колата се движи главно на газ, поради запушени дюзи и "майстори", които ги "отпушват". В темите, които прегледах главно се насочваха към проблем с горивния филтър. Това важи ли и за мен, че съм малко лято и повечето неща не са ми ясни. И ако може да ме насочите от къде другаде може да идва проблема.редакция: Забравих да пиша, че според майстора при, който ходих днес има някакво тресене на двигателя.Благодарности на отзовалите се.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гаснене при спиране brava 1.6 газ/бензин
Collapse
X
-
А това се случва само при натискане на спирачен педал така ли ? а на място като напомпаш педала гасне ли ? ако да значи нещо ти се губи вакума и смуче въздох от там !Лесен вариант да пробваш... от магазин за лев зимаш един спрей за стартиране който се пръска в кърборатори и почваш да пръскаш маркуча който идва от колектора и отива към спирачната помпа (при запален двигател) ако колата дигне обороти значи там кадето си пръснал има пробив и вече не е вакум!АЗ СИ КУПИХ КОЛА ЗА КАРАНЕ А НЕ ЗА БЛЪСКАНЕ!!!!
Fiat Bravo 1.6 16v 103hp 98г.
Fiat 1100L 42г.
Коментар
-
Re: Гаснене при спиране brava 1.6 газ/бензин
rashkov написа:Здравейте, ..Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
sok1 написа:Направи един експеримент: спирай на скорост, плавно, и когато оборотите паднат около 1500, чак тогава натискай съединителя и изключвай от скорост.tipo33 написа:МПХ
Коментар
-
nedialk00
-
rashkov написа:Няма значение, пак си гасне като загрее, след смяна на свещи и почистване на стъпковото моторче, като че ли нещата малко се пооправиха, но малко. Гледам бобината има някаква пукнатина, което ме води на мисълта, че и тя е за смяна и че проблема може да идва от там. За съжаление в момента нямам време да ходя да се разправям с майстори.tipo33 написа:МПХКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
rashkov написа:Гледам бобината има някаква пукнатина, което ме води на мисълта, че и тя е за смяна и че проблема може да идва от там. ...Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
Коя година е тая брава? ако е с метален колектор ти вярвам че си почистил моторчето но ако е с пласмасов тва там е почти невъзможно. За да игнорираш моторчето остави колата на празен ход да работи и включваи едно по едно консуматори, климатик, фарове, подгрев стъкла, ако оборотите падат и почне да се чуди да гасне начи моторчето си е фира. Ако ли не стигаш до по кофтия вариант с диагностики и търсене на причината по разни датчици и простотииПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Ми аз съм от Пловдив ама немога ти препоръчам добър сервиз Мога те пратя в Динекспрес но там да търсиш единствено и само Явор, за другите не гарантирам. Инак в някои от Бошовете или има един сервиз Кастрола му викат ама чесно незнам къде е. Инак си изчистил моторчето вервам ти Ако си на място и подадеш газ и пуснеш педала пак ли гасне ? Провери си сервото на спирачките дали бачка, тва се прави по следния начин, сутринта влизаш натискаш спирачка и държиш педала, в същото време палиш, щом запали колата ако педала потъне малко начи е ок ако не потъне има нещо гнило по сервото а то е вързано към колектора съответно вакума и може да праи бели. Пробваи тва и кажи на ред ли е.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Кофти-поне на едното гориво да бачкаше както трябва. Не гасне студена на газ? Значи газта ти е много и топла се дави-редуцира: въртене на голямата бурма.Бърка газ и бензин-изключи б. помпа.Другото колегите са го писали.LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар