Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво представляват каретата, могат ли да се ремонтират?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Сменява се само и единствено тракащото каре. Не е сложна работа, стига да имаш нужните инструменти. Коронната гайка на главината (32) може да се поопъне, но с добър инструмент и подходящо рамо лесно се развива. Добре е да се свали биалетката на съотвтния носач, както и самия шарнир или да се откачи главината от конзолата на макферсъна. Скобата на карето се освобождава със зегер клещи и се вади. Слага се маншона, новото каре, грес и всичко се събира по обратен ред.
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

fuoco написа:
      И какво в крайна сметка заедно ли се сменят или може и поотделно?В уж оторизиран сервиз за фиат преди 2 години ми смениха само едното, значи май може.Сега май другото е тръгнало...
      На мен като ми се скъса едната маратонка(винагилявата ми се къса първа) си сменям и двете.До човек си е и до възможности... аз не съм особено заможен но нещата които са симетрични по колата гледам да ги сменям заедно.За карета носачи шарнири съм горе долу ЗА да се сменят когато се наакат ама амортисьори, пружини и тн... никога!

Коментар

Колега, а не сменяш ли двете маратонки, защото ги продават само и единствено комплект двете? Ако можеш да си купиш същата маратонка, само един брой, ще смениш ли пак двете? Ако удариш колата отляво - сменяш ли десния калник и фар? А дясната врата?

Коментар

Working...
        X