Машинката за стъклото след една много студена зимна вечер, не знам какво и стана но взе да издава много гаден стържещ звук като отварям и затварям прозореца. Свалях кората и ламарината отзад нацяло смазвах със спрей грес и не иска и не иска да "млъкне". Видях във английския форум как се сменя машинката и ме интересува аджеба как пада тъпата машинка за да мога да видя защо издава въпросното "стържене". Интересува ме конкретно, как се сваля от ламарината, тя се държи на 3 вита ама не пада. Централната ос как пада? Ето и снимки от английския форум очертал съм със ЖЪЛТО, което ме интересува как се маха. Просто не искам да повредя нещо, ако има някой по запознат ще съм му благодарен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Машинката за стъклото на шофьорската врата на Fiat Stilo
Collapse
X
-
Сигурно някое зъбно колело е износило и жилото се е отхлабилоотвори ламарината и виж как е има и едни гумени тапи махни ги и виж асатсьорчето http://eper.fiatforum.com/cgi-bin/na...key=7012900003
-
Добре де, но тази металната ос как се маха, със избиване ли? Аз развивам винтчетата и мъча да я махна, но не помръдва. Хващам я отпред и отзад дърпам и не иска, така си стои. И дори се зачудих, закъв са и ги сложили тия винтове? :DFiat Stilo 1.9 JTD 115hp MultiWagon 2004
Lada 2105 1.3 60hp 1990 :D
Коментар
-
Mu7aKa написа:Добре де, но тази металната ос как се маха, със избиване ли? Аз развивам винтчетата и мъча да я махна, но не помръдва. Хващам я отпред и отзад дърпам и не иска, така си стои. И дори се зачудих, закъв са и ги сложили тия винтове? :DFiat Stilo 1.9 JTD 2003г.
Коментар
-
Колеги всичко свалям ламарината в ръцете си я държа на 2-5-100 крачки ако искате от колата и машинката си стои на нея с релсите отзад понеже те са нитовани за нея. Но машинката нали уж се е разглабя. Ама как? Това ми е въпросът.Fiat Stilo 1.9 JTD 115hp MultiWagon 2004
Lada 2105 1.3 60hp 1990 :D
Коментар
-
Сваляш стъклото до там, че долната му част да е на нивото на двата гумени маншона.Сваляш ги и с отвертка, натискаш белия пластмасов зъб, който държи стъклото, чак след това можеш да го извадиш нагоре.После момента с махането на металната тава е малко неприятен ама .... няма какF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар