Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дрънчи на ламарина когато не е в обороти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дрънчи на ламарина когато не е в обороти

Привет колеги,От седмица се боря с един "проблем" . Не мога да разбера от къде е. Автомобила повечето от вас знаят какъв е.Панда 2 4х4 бензин/пропан-бутан 2006г.Climbing.ДВГ - 1.2 FIRE 60 коня 188A4000Най-вече, когато съм на 4-та предавка и я вкарам в ниските обороти(под или около 30км/ч), и подам газ, започва едно дрънчене наподобяващо дрънчене на дебела ламарина. 1. Задното гърне - удряйки по него освен шумелене като от пясък, друго не се чува. При мен то е уж 3 в 1. пострада много след удара преди година. Един ме отнесе........2. Меката връзка - клатейки я не се чува нищо от нея. Малко лабава ми се стори и я стегнах с 4 скоби. Видимо и се намали амплитудата при клатене, но това нищо не промени.3. Защтитния щит на катализатора - направен е от алуминий. Прекалено тънък е за този шум, освен това не мърда. Ще го сваля да проверя катализатора дали няма да дрънчи.Въпросното дрънчене при нормално каране го няма. Автомобила върви перфектно. Просто това придрънкване. Ще ми се да го намеря, защото не искам изненади. Давайте идеи, какво да гледам! Имам съмнения и за пружините на феродовия диск на съединителя, или аксиалния лагер. Днес ще променя позицията на жилото, да видим дали ще се промени нещо.
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

То щом само дрънчи при 30 на 4та - всичко е наред Що мъчиш колата така... Че е и бензинова... ( така де, на газ )При вибрациите които се получават в такъв момент са доста нещата, които могат да дрънкат - включително и врати и капаци....При мене на дизела като смених една упокояваща щанга с менте ми тропаше джабката в ниски обороти... и ми тропаха пъпчетата дето заключват вратите.... и пепелника...
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Ема преди го нямаше Верно е малко гадно, но нещо някъде не е наред със сигурност. Тая кола първите 2-3 години къв зор е видяла.............и не е дрънкала така. Много силно подозирам, да не е ръждясал(изгнил) катализатора. Иначе, ако няма такива издевателства не дрънчи Не че така карам, напротив редовно съм над 2500 - 3000об. Например също се проявява, като съм да кажем на 2-ра но на баир и настъпя газта от 1000об да набирам. Къси са скоростите и 1000об на втора поема прекрасно и колата се изтрелва, и придрънква Дали е на бензин или газ няма значение.

Коментар

според мен абсурд да е от съединителя, някъде от долу под купето се чуваше, може и катализатора да е дет викаш

Коментар

Danchojn написа:
          ... Много силно подозирам, да не е ръждясал(изгнил) катализатора.
          Един + и от мене , че катализатора издава този звук. Едно Поло 95г. преди време също започна да го издава този звук и "майсторите" веднага казаха , че катализатора е за смяна, но добре че жената която кара колата не подаде и не го смени. Преди няколко дена покарах Полото и от този звук нямаше и помен, така че според мен ако не те дразни много звука си карай така.
          Фиат Пунто 1,2 HSD

Коментар

Виж си защитния щит върху изпускателния колектор.
            http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
            Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
            FIAT БРАВО 1.2 16v
            ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
            FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

infineon написа:
              Виж си защитния щит върху изпускателния колектор.
              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Така, малкото обедна почивка отиде в разследване.infineon - защитния щит е от тънък алуминий. Сега го свалих. Нищо му няма. Преди това си бе стегнат, лично от мен. Още като взех пандата го развих и навих винтовете с медна паста, за да може един ден да се отвият. Категорично не е от него.Катализатора - блъсках по него с юмрук. Ни стон ни вопъл. Клатих го колкото мога - нищо.Някой, може ли да каже проклетата мека връзка как точно е изградена. Прилича на пружина - плътно навита, витка до витка. Ама колко слоя е? Да не би вътрешния да е изгнил!

Коментар

Данчо, в събота отиваш на канала в Младост, палиш колата и слушаш отдолу, Вариантите са катализатор, гърне, топринен щит трябва да имаш 3бр., скъсан тампон. Ама слушане му е майката, ако искаш може да организираме за събота следобяд една група за кафе в Младост, канал има до газком
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV благодаря ти. На място не може да се симулира. Бях вече на канал. То беше сецане, жал ми стана за колата. Нищо. Вчера цял следобед, 30км изминати и не е дръннало. Подобни проблеми трудно се локализират. Ще го боря.Ако някой има идея, моля да казва.

Коментар

Danchojn написа:
                      Ако някой има идея, моля да казва.
                      Не е кой знае каква идея, ама при мен се появи такова дрънчене от десния фар. Леглото на ябълката (пластмасов детайл), който е закачен за калника, беше хлабав. Малко силикон оправи нещата.Провери, знае ли човек .
                      00' Bravo 105 JTD

Коментар

S_BANKOV написа:
                        ................ канал има до газком
                        Къде е точно?

Коментар

Danchojn написа:
                          S_BANKOV написа:
                          ................ канал има до газком
                          Къде е точно?
                          Два канала са много близо един до друг, имаше тема във форума с карта иначе като излезеш от газком и тръгнеш към Младост 3 караш направо а не се отклоняваш към кауфланд и ще го видиш от ляво има едно метално хале там.Имаше тема но не мога да я намеря. ЩЕ я потърся и ще ти я пратяДопълнение НАМЕРИХ Я!!!http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...F1%F2&start=30

Коментар

Ейййййййййййййй, там преди беше голяма мизерия. Проверявал ли си скоро става ли за нещо?Аз иначе има къде да ходя, но е в Люлин. И само е така без да правя нищо не ми се разкарва.

Коментар

Danchojn написа:
                              Ейййййййййййййй, там преди беше голяма мизерия. Проверявал ли си скоро става ли за нещо?Аз иначе има къде да ходя, но е в Люлин. И само е така без да правя нищо не ми се разкарва.
                              E нали няма да ядеш или да спиш там, качваш колата гледаш и се махаш. Това е. Но иначе скоро не съм минавал от там, имам проблем с един от спящите полицай и доста трудно стигам до там

Коментар

Working...
                              X