Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Браво или Рено Меган?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

kiro_of_the_day написа:
    Прав съм! Винаги съм прав! Майтап.Имах предвид широко разпространения мит "френските коли са с "нежно" окачване, което лесно и много се чупи".А не съм сравнявал кое по-меко вози - Рено или Фиат! Всички знаем поне още няколко такива мита...
    Да бе, сещам се за още един лаф за най-добрата кола.... тя е "с италиански мотор,френска возия и немско окачване".Ама още не щат да произведат такава!
    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
      "с италиански мотор,френска возия и немско окачване ..проектирана за БГ пътища..".Ама още не щат да произведат такава!
      FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Преди година бях свидетел на следната случка: На паркинга пред офиса ни едно Рено 19 си търси място за паркиране и водача не знам къде гледаше, обаче закачи с предна дясна гума шахтата, откъдето се зарежда с нафта парното. Човека не караше с повече от 10-15км/час, но реното се обърна на таван и дясното колело се откъсна изцяло. Изумях, шахтата не беше на повече от 10см над земята - човека като го извадихме не беше на себе си! Не ми се мисли какво може да стане с този автомобил движещ се напр. с 90км/час при такова препятствие!
        Брава 1.6 16V ELX
        Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Коментар

Аз искам да питам, колко от вас, писалите тук, са притежавали и двата автомобила за които се пита
          no pain no pain

Коментар

Аз примерно.... имах възможността да си избера между меган (жълт коач джанти ала бала) и браво 1.4 (с 700лв) по евтино... преди да платя една от двете.... Лайното си е лайно ... фиата не е върха, ама е по добре от лайното .Кой нема пари за пежо си купува лайно

Коментар

AlBundy написа:
              Аз искам да питам, колко от вас, писалите тук, са притежавали и двата автомобила за които се пита
              Ти?
              Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
              http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

bright написа:
                Преди година бях свидетел на следната случка: На паркинга пред офиса ни едно Рено 19 си търси място за паркиране и водача не знам къде гледаше, обаче закачи с предна дясна гума шахтата, откъдето се зарежда с нафта парното. Човека не караше с повече от 10-15км/час, но реното се обърна на таван и дясното колело се откъсна изцяло. Изумях, шахтата не беше на повече от 10см над земята - човека като го извадихме не беше на себе си! Не ми се мисли какво може да стане с този автомобил движещ се напр. с 90км/час при такова препятствие!
                аз се чудех защо в книжката пише, че не се препоръчва да се надвишава 88 км/ч.
                UNO 1.0 FIRE & TIPO 1.4 I.E

Коментар

bscsystem написа:
                  Кой нема пари за пежо си купува лайно
                  в последните 10 години, незнам дали има година, в която в европа рено да не са продали коли, колкото пежо и ситроен взети заедно.
                  UNO 1.0 FIRE & TIPO 1.4 I.E

Коментар

bright написа:
                    що за парафизично явление е това
                    FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

niko_ymn написа:
                      AlBundy написа:
                      Ти?
                      Ахм. За тези пари толкова. Жената не дава повече пари да харча за играчки Ако ще му е единствена кола на колегата по добре наистина да си вземе Браво. По красива и по практична е.
                      no pain no pain

Коментар

Според мен всички марки си имат хронични проблеми.При фиат това е електрониката. Дочувам че в по-новите модели вече използват куплунзи дето не се самооткачат.Проблема до колкото знам при рено е с двигателите. На повечето рена двигателя и скоростната кутия правят най- много проблеми. Окачването не е по-здраво от това на Фиат.При опел е ръждата...При Фолксваген проблема според мен е дизайна Хубавото на Фиата е двигателя и ламарината. Че какво повече му трябва на човек?
                        Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                        Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

geshabeli написа:
                          Хубавото на Фиата е двигателя и ламарината. Че какво повече му трябва на човек?
                          ламарината е хубава само на ауди

Коментар

niko_ymn написа:
                            Ламарината е хубава само на ауди
                            Не се заяждам, но ми е интересно.. най-вече тъй като ползваш думата "само". Близо 2 месеца обикалях страната да си избера автомобил и да ти кажа изгнила Брава/Мареа не видях (може и да съм пропуснал, но лично не забелязах)! Виж.. например ходих до Враца за един Опел Вектра... и направо се уплаших.. а уж бил "перфектен"
                            FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

perlsite написа:
                              най-вече тъй като ползваш думата "само".
                              признавам, малко крайно звучи това "само" ... иначе на Браво/а са галванизирани основните метални компоненти по купето (поне така пише в онази рекламна книжка от 1996та г., когато е била кола на годината) ... основните компоненти - подчертавам, а не всичките, докато на ауди са и под повърхноста на метала: цинк-алумин - някви неръждавейки ... примесени в материала

Коментар

Карах реното ( 19 ) на един приятел ... горе-долу вървеше, но определено му имаше нещо ... той от 1-2 години не е спрял да го ремонтира ... все е в сервиза ... Съединителя му беше доста твърд, а газта много мека ... скоростите му бяха трудни за уцелване... абе какво да ви кажа, трудно се кара (може би само неговото но ...) ... Сутринта не можа да запали ... АБ се беше прецакал нещо ... Една съседка има браво JTD и я поразпитах малко, колко харчи, как е за поддръжка и т н, а тя ми каза :"Ами колата е много хубава, вози много добре, харчи много малко, но има много екстри и е трудна за поддръжка" ... До сега не съм видял да я кара на ремонт, но щом казва ...

Коментар

Working...
                                X