по-твърдото окачване би трябвало по- да се чупи по наще пътища; Меган имаше един пич ама го юркаше като Алонсо и твърдеше, че била много пъргава ама проблема бил, че много му горяла. От друга страна - неговото беше с 2 врати и на мен отзад ми беше адски твърдо и тясно докато се повозя само 10тина км ... не знам Бравото как е ... ама бравата е широка 175 мм заедно с огледалата и като смъкнеш облегалката на задната седалка става направо тепих за правене на поколение ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Браво или Рено Меган?
Collapse
X
-
niko_ymn написа:... и като смъкнеш облегалката на задната седалка става направо тепих за правене на поколение ...
Коментар
-
tifoz4o написа:хахахах :D е, за това не се бях сещал, ама като помисли, човек - има толкова много други места за тази цел, но пък ще е хубаво на едно място да се съчетаят двете най-любими неща на мъжа - колата и жената :D
Коментар
-
Това, че твърдото окачване повече се чупело според мен не е така. Преди две седмици отбих в банкета и заради високата трева и храсти над 50 см внезапно влязох в дупка дълбока около 40 и широка 60 см. Това стана точно като спирах, минаха и двете десни гуми точно през дупката и след 1 метър спрях. Два пъти издръча на желязо и направо ми стана лошо от звука. За щастие след щателен преглед нямаше абсолютно никакви щети. По-як тест от това здраве му кажи, а и десния носач ми е рециклиран... как не се скъса нещо нямам представа.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
щом е втора употреба - за да го продават - все ще е боклук... те джамбазите нещо свястно няма да вкарат, щото ще им е скъпо, а те не са седнали да внасят коли и да ти правят хаир!а имаш ли ги пред теб двете коли - избери по-малкия боклук... аз поне тъй направих.... и мисля, че май направих правилния избор...ама тъй като те гледам, май не си решил дали да е браво или меган, щото гледам и на аудита хвърляш око...най-важното е като купиш колата, без значение каква е да ти останат 600-800 лева да я оправиш, щото нов внос нов внос ама все боклуци карат и ще трябва да я пооправиш, ако искаш да не се пребиеш некъде...щото иначе ще се седи пред къщи и ще изгнива...айде късмет, и гледай хубаво...p.s. потърси из форума какво се гледа при покупка на кола 2-ра употреба - ще ти е полезно!!!Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
donnna написа:щом е втора употреба - за да го продават - все ще е боклук... те джамбазите нещо свястно няма да вкарат, щото ще им е скъпо, а те не са седнали да внасят коли и да ти правят хаир!
Коментар
-
само да се доуточня че каквото сте ме заяли, като съм казал че по меко вози и повече се разваля реното........имахме и 11, и 19 и на двете не съм сменил нищо по окачването а и не се е налагало. Мението ми е единствено от колите които идваха в сервиза и тези които наистина се карат (което много зависи къде) и от техните собственици, говоря за рено по-често сменяхме шарнири и накрайници.......идеята ми беше не коя се разваля по-често и е по-скапана, а коя е по-евтина за поддръжка (което се съгласете има значение за нас българите). Просто на Фиат/Ланчиа, и донякъде Алфа частите им са едни от най евтините.....и сравнително лесно се ремонтира колата(в смисъл че мотора не е така претрупан и за улеснение някой части се сменят комплект, по окачването може да се ремонтира и пред блока), а реното е малко объркано и неприятно за ремонт, за издържливост няма да казвам че сега ще скочите пак кой кво карал и колко го ремонтирал......п.с.ето и още малко инфо в сервиза доста често сменяхме и кормилни накрайници и един куп неща на МЕРЦЕДЕСИТЕ няма да ви казвам колко струва там един накрайник.......без значение кой.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
phoenix написа:според мен има нещо такова френските коли фозят наистина меко, също така и японските, но на френските това им меко возене е + и - понеже по-бързо се скапва предницатаVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:phoenix написа:според мен има нещо такова френските коли фозят наистина меко, също така и японските, но на френските това им меко возене е + и - понеже по-бързо се скапва предницатаСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
Ако искаш да караш кола почти като спортна - Меган 2000 16V 147 к.с. или 136 (ако е след 99) Изключителен балансиран автомобил. Бравото не го бие по нито един показател, освен че събира повече щайги с компоти отзад Единствения кусур му е, че е с предно предаване.Само едно ще кажа - с 80 км/ч въртиш пълен ляв (или десен) гумите леко просвирват и колата прави завой на 90 градуса без да поднесе задницата. Ако стигнеш все пак границата на сцепление - колата тръгва едновременно. Ако се завърти колата на сняг или макадам принудително, само с леко движение я спираш. Мегана си е купе, не е спортен хетчбек. И е двуместен автомобил да си го караш за кеф. А как спира. И е по лекДанни за Меган КупеДанни за Бравоno pain no pain
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:phoenix написа:според мен има нещо такова френските коли фозят наистина меко, също така и японските, но на френските това им меко возене е + и - понеже по-бързо се скапва предницатаSUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Nino написа:kiro_of_the_day написа:phoenix написа:според мен има нещо такова френските коли фозят наистина меко, също така и японските, но на френските това им меко возене е + и - понеже по-бързо се скапва предницатаVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
изобщо не е нужно да се колебаеш!Скачай в Бравото и се радвай на прекрасното управление и вървене на колата!И аз отскоро съм собственик на Браво но смело мога да ти кажа че друго освен Фиат повече няма да карам,така че не се колебай а направи правилния избор и не забравяй при покупката да си отваряш очите на четири.Успех!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар