Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Браво или Рено Меган?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Браво или Рено Меган?

Най-накрая събрах пари да си купя собствена кола и сега пред мен стои въпросът каква. Набелязах си точно тези двете - меган двувратка и фиат браво. Изчетах доста мнения и във форума на рено и тук, но все пак ми се иска да си кажете мнението конкретно по този въпрос, като хора с опит зад волана на някоя от двете марки

меган не съм карал ама отвътре и отвънка ми харесво много повече от бравото,като двигатели знам че имат с бая кончета

Коментар

Моят съвет е: Вземи Браво. Нямам нищо против Мегана, но просто мисля че Браво-то го превъзхожда по някои показатели (най-малкото по ламарината).Много е важно да внимаваш при покупката! Отваряй си очите не на 4, а на 16V Каквато и да е колата я заведи на сервиз да я прегледат и след това купувай!Успех!
      FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Не знам какво очакваш да ти се отговори ама все пак това е форум на Фиат, => моя съвет е Браво, седни в едното и в другото покарай ги малко и той отговора мисля сам ще си излезе! УСПЕХ чакаме те да се похвалиш! :P
        Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
        Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.

Коментар

rustson написа:
          Не знам какво очакваш да ти се отговори ама все пак това е форум на Фиат, => моя съвет е Браво, седни в едното и в другото покарай ги малко и той отговора мисля сам ще си излезе! УСПЕХ чакаме те да се похвалиш! :P
          Именно!Смея да твърдя, че не аз взех колата, а тя взе мен Сядайки на шофьорското място си казах: "Това е! Спирам търсенето..."
          FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Ако искаш мощна и бърза кола - Браво 20V Взимаш и само ръчка!
            Alfa Romeo 166 2,4 JTD
            Porsche 944 S2
            http://www.valmcrae.snimka.bg/
            http://vbox7.com/user:val_mcrae
            http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

Точно това исках и аз да кажа че като се качиш на другите и след твоа на Фиата, екстрите и комфорта които ти предлага на същата цена са достатъчни да вземеш правилното решение!ПС Като не се прави компромис с нищо!!! Всички западни сайтове за ревюта казват еднозначно че Браво/а е "Most underestimated car in Europe!"
              Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
              Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.

Коментар

val_mcrae написа:
                Ако искаш мощна и бърза кола - Браво 20V Взимаш и само ръчка!
                избора е труден, много сходни автомобили. и двата автамабила не ми допадат защото са по тясни от уното ми, но за брава бих се замислил. ако не се лъжа на меган купе слагат и 150 коня двг. карай и двете и ще разбереш коя ти допада повече. успех
                UNO 1.0 FIRE & TIPO 1.4 I.E

Коментар

everton написа:
                  избора е труден, много сходни автомобили. и двата автамабила не ми допадат защото са по тясни от уното ми, но за брава бих се замислил. ако не се лъжа на меган купе слагат и 150 коня двг. карай и двете и ще разбереш коя ти допада повече. успех
                  браво/брава не са ли едни и същи,а разликата им е в багажника

Коментар

Така е, еднакви са. От задната седалка нататък се различават И не ми изглежда на малка кола... Уното е пъти по-тясно. Нещо се бъркаш може би...По темата Моят съвет е да покараш Браво, но не какво да е, ами 1.8 16V от бензиновите и 1.9 JTD от дизеловите.
                    Bravo(TM) HGT

Коментар

Аз бях преди пред дилемата: Брава или Меган... в крайна сметка избрах Мареа Мисълта ми е.. да огледаш (и покараш) и други коли, пък не се знае дали няма да ти допадне и 3-ти вариант.Като стана дума за Меган... е добре да стане ясно дали говорим за стария или за новия модел. Новия ми харесва като визия повече от Браво, но ако говорим за стария.. то мисля, че Браво повече ще ти допадне..
                      FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Благодаря много на всички за бързата реакция perlsite говорим за първите мегани от 96-та, 97-ма. А пък за трети вариант не съм мислил, досега гледах в мобиле.бг и нищо друго не си харесах поне на външен вид. Преди време обмислях вариант за опел корса 97-ма 98-ма, ама ми се стори много тясно вътре и се отказах.

Коментар

tifoz4o написа:
                          Благодаря много на всички за бързата реакция perlsite говорим за първите мегани от 96-та, 97-ма. А пък за трети вариант не съм мислил, досега гледах в мобиле.бг и нищо друго не си харесах поне на външен вид. Преди време обмислях вариант за опел корса 97-ма 98-ма, ама ми се стори много тясно вътре и се отказах.
                          И аз имах идея за Меган преди да взема Бравото. Един приятел, уж разбирач каза, че тези от 96-97 са просто Рено 19 с различни ламарини. От една страна Рено 19 е от най-успешните модели на Рено, но от друга е доста стар. (А и сигурно същото се казва и за Браво-Типо). Не знам горното доколко е вярно, аз не му обърнах достатъчно внимание. Просто се повозих на двете коли и не съм се колебал повече.
                          Fiat Bravo GT -> дзверчето

Коментар

Добре колега, незнам дали моето мнение ще има значение за теб, но явно си харесал малка кола......сега относно реното.....еми Рено 19 е едно от най продаваните на рено, но ако си имал допир с тази кола просто ще ти се доплаче аз работих известно време в оторизирания сервиз на Тойота-Варна, еми по противна кола от Рено 19 не съм виждал и ремонтирал, първо мотора е много сложно нареден в колата и е супер неудобен за поддръжка, от друга страна факта че при нас сме ремонтирали Рено само защото в сервиза на Рено са се отказали да ремонтират колата понеже е "много сложен проблема" говори сам за себе си, и това дето за да стигнеш до нещо трябва да разглобиш половината кола не си е работа, ако и Мегана е същия мога само да ти кажа БЯГАЙ НА ДАЛЕЧЕ от Рено, имали сме Рено и имам и достатъчно приятели дето имат 19-ки, просто не могат да се нарадват на това да карат кола понеже е постоянно в бокса то не бе скоростни кутии, глави, гарнитури, тапи на двигателя, окачване ..........просто съм отвратен от Рено, единственото Рено което ми хареса и на возия и на мотор и на комфорт е САФРАН но пък то е в мотор на ИВЕКО, така че просто няма да коментирам.....от друга страна и Бравото не ме кефи но то там си е само заради размера на колата, инче мотора си е супер
                            СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                            бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                            сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                            ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

благодаря ти за мнението phoenix. Наистина малка кола съм си харесал, просто за момента не ми трябва повече, ще я ползвам предимно за градско. А пък за мегана и 19-ките наистина е така. Един приятел имаше меган и му се развали клапата за въздуха, беше се отчаял човека, понеже е електрическа и се бяха износили зъбците на електромоторчето, и почна да му стържи и издаваше ужасни звуци поне аз докато се возих. И отиде в сервиза и му казаха че трябва да разглобят половината кола и за да се оправи всичко ще му струва около 500 лева. Добре че поне имаше алтернатива да изключат бушона и така тракането спря, но клапата остана в отворено положение и сега като му се лепне някоя нафта отпред...Иначе на возене според мен поне френските коли возят по-меко от всички останали

Коментар

Working...
                              X