Здравейте колеги!Сега забелязах, че под колата има някакъв странен теч, който немога да си обясня от къде идва. Натрупало е малко петно под предницата, не е масло ПОНЕ според мен, особено от двигателя, за скоростната кутия си мисля, но го изключвам - там е доста по-гъсто и не е точно такъв цвят. Течността е водна, като антифриз и ме навежда на мисълта да е такова, но не си обяснявам от къде там излиза. Прилагам и снимки, на които незнам дали ще разберете нещо де, но все пак за ориентир -> Първата снимка е отгоре, втората е под колата и се вижда омазненото място, там се насъбира и капе...капе, но не разбирам от къде идва
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странен теч
Collapse
X
-
ThE_PuNiSHeR написа:Семеринга на коляновия вал или от картера, лепиш го със силикон.Edit: Провери си и маслото в двигателя как е.
Коментар
-
Маслото в двигателя ОК, проверявал съм, антифриза ми се губи малко, за това го и споменах още в началото. Незнам защо ме навеждате на мисълта за семеринги на коляновия вал, като ви казах, че течността НЕ изглежда да е масло, особено от двигателя!! На снимката изглежда да е от картера, но не идва от там, сякаш се оттича някъде от по-нагоре, но немога да видя точно от къде...EDIT: Картера ми е лепен със силикон!!
Коментар
-
Провери си водните съединения под термостата, и по скоро скобите който ги захващат. Когато горещия антифриз мине през петна от маслото намалява плътността му и просто го измива. Съвета ми е качи колата на канал измии хубаво петната с обезмаслители запали и гледай от къде ще протече.Моето предполужение е че е антифриз от водно съединение който измива петна от масло излезли от картерната вентилация.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар