Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странен теч

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Странен теч

Здравейте колеги!Сега забелязах, че под колата има някакъв странен теч, който немога да си обясня от къде идва. Натрупало е малко петно под предницата, не е масло ПОНЕ според мен, особено от двигателя, за скоростната кутия си мисля, но го изключвам - там е доста по-гъсто и не е точно такъв цвят. Течността е водна, като антифриз и ме навежда на мисълта да е такова, но не си обяснявам от къде там излиза. Прилагам и снимки, на които незнам дали ще разберете нещо де, но все пак за ориентир -> Първата снимка е отгоре, втората е под колата и се вижда омазненото място, там се насъбира и капе...капе, но не разбирам от къде идва
    Lancia Lybra '00 1.8 140hp

Видеорегистратори

Семеринга на коляновия вал или от картера, лепиш го със силикон.Edit: Провери си и маслото в двигателя как е.

Коментар

ThE_PuNiSHeR написа:
      Семеринга на коляновия вал или от картера, лепиш го със силикон.Edit: Провери си и маслото в двигателя как е.
      Колега ще станели наистина със силикон да се залепи и струва ли си да се лепи със силикон дали ще изкара колкото нова семеринга защото има бая разглобяване особено ако е от страната на скоростната кутия

Коментар

Нещата за които ти казах са 2 различни. За смяна на семеринга се сваля кутията. Първо си залепи картера като хората, пък ако не спре тогава нататък. Виж също да не го отича някъде от главата.

Коментар

Маслото в двигателя ОК, проверявал съм, антифриза ми се губи малко, за това го и споменах още в началото. Незнам защо ме навеждате на мисълта за семеринги на коляновия вал, като ви казах, че течността НЕ изглежда да е масло, особено от двигателя!! На снимката изглежда да е от картера, но не идва от там, сякаш се оттича някъде от по-нагоре, но немога да видя точно от къде...EDIT: Картера ми е лепен със силикон!!
          Lancia Lybra '00 1.8 140hp

Видеорегистратори

Коментар

Качваш я на канал,въоръжаваш се с огледалце,загряваш я на 90*С,гасиш и почваш да гледаш от къде ще просълзи като почне да изтива.
            Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
            ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Аз залагам на тапата на блока, която е скрита от скоростната кутия. Имам същите течове на моето пунто.
              Fiat Punto 1.2 MPI

Коментар

Провери си водните съединения под термостата, и по скоро скобите който ги захващат. Когато горещия антифриз мине през петна от маслото намалява плътността му и просто го измива. Съвета ми е качи колата на канал измии хубаво петната с обезмаслители запали и гледай от къде ще протече.Моето предполужение е че е антифриз от водно съединение който измива петна от масло излезли от картерната вентилация.
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                X