Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лампа на копчетата на ел. стъклата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Здравей, мога ли да те попитам как стигна до тези механизми. Сваля ли се цялата кора на вратата?
    Сега: Пунто 1,7 ТД ЕЛХ
    Преди: Браво 1,6 16в SX

Коментар

браво светнаха презапоих всички спойки и сега всичко ОК.
      Fiat Marea 1,9TD100

Коментар

blato написа:
        Здравей, мога ли да те попитам как стигна до тези механизми. Сваля ли се цялата кора на вратата?
        Не се сваля кората.Обаче не казваш каква ти е колата,че да ти отговори който знае.

Коментар

peho написа:
          blato написа:
          Не се сваля кората.Обаче не казваш каква ти е колата,че да ти отговори който знае.
          Извинявам се - колата е Браво 1,6 16в
          Сега: Пунто 1,7 ТД ЕЛХ
          Преди: Браво 1,6 16в SX

Коментар

кората не се сваля ,с тънка отверка повдигаш пласмасата на която е монтиран бутона всичко е на щипки.
            HONDA I-VTEC

Коментар

може ли някой да поясни на снимките на предишната страница, къде точно се припоява. Аз почистих с поялник и запоих наново в краищата там където са пъпките олово но нямаше ефект.

Коментар

intriga написа:
                може ли някой да поясни на снимките на предишната страница, къде точно се припоява. Аз почистих с поялник и запоих наново в краищата там където са пъпките олово но нямаше ефект.
                Какво искаш да кажеш с "почистих с поялник"?
                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

запояваш на всяка спойка, щом си презапоил двете пъпчици запои и краищата на диода ограден с 2 и трябва да стане.(поне при мен така светнаха)
                  Fiat Marea 1,9TD100

Коментар

да, но 2 не е диода, а съпротивлението, диода е обозначен с 1. Това означава ли да се презапои както 2, така и 1, и трябва ли допълнително калай/олово или е достатъчно да се нагрее мястото само с поялника. И още едно питане, ако реша да добавя диод(имам няколко които са като за аларма, онези, червените които се слагат от алармаджиите на таблото горе)какво точно да направя, че фабричните са доста слаби и ако реша да отварям отново копчетата, да направя нещо качествено. Кажете по-подробно и ако не е сложно като го направя ще постна снимков материал и за други потребители

Коментар

Отговор на въпросите можеш да намериш тук. http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...F2%FA%EA%EB%E0
                      FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

да де 2 е съпротивление и него трябва да презапоиш
                        Fiat Marea 1,9TD100

Коментар

intriga написа:
                          да, но 2 не е диода, а съпротивлението, диода е обозначен с 1. Това означава ли да се презапои както 2, така и 1, и трябва ли допълнително калай/олово или е достатъчно да се нагрее мястото само с поялника. И още едно питане, ако реша да добавя диод(имам няколко които са като за аларма, онези, червените които се слагат от алармаджиите на таблото горе)какво точно да направя, че фабричните са доста слаби и ако реша да отварям отново копчетата, да направя нещо качествено. Кажете по-подробно и ако не е сложно като го направя ще постна снимков материал и за други потребители
                          Един приятел си игра да си сменя диодите в колата и сложи толлкова силни, че му пречеха, като караше на фарове и в купето е тъмно. Някак си отстрани да ти свети нещо ярко е дразнещо. Неслучайно фабричните бутони са направени да светят именно с такъв интензитет.
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Днес и аз си презапоих резисторчетата и диодите и бутоните светнаха! Много добре стана! Благодаря Ви!
                            Space Star 1.9 DID

Коментар

бутони за ел стъкла

от известно време ми направи впечатление че като вдигам стъклото от дясно с лявото копче диодите на дясното копче гаснат а като го свалям не гаснат незнам при други дали е така колага е PUNTO ELX 95 г
                              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

На мен ми прави впечатление друго - за дясното стъкло, като го свалям от бутона от страната на водача слиза и се качва трудно, но като се сваля от бутона на дясната врата се движи определено по-добре нагоре и надолу. Що така незнам Иначе и аз ги презапоих и светнаха, но ме дразни това, че на мястото на водача единият диод свети по-слабо(този за дясната врата) от другият и чакам още предложения за замяна на диоди и евентуално съпротивления

Коментар

Working...
                                X